szon-sportoldal

2013.04.26. 13:30

Ahol megcsúszhat a látogató...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szombaton két megyei férfi rangadó, vasárnap egy időben játszik a két női csapat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szombaton két megyei férfi rangadó, vasárnap egy időben játszik a két női csapat. Négy fordulóval a befejezés előtt (bár akad gárda, amelynek már – stílszerűen – kevesebb dobása van...) egyszerű a képlet a Tiszavasvári és Kisvárda számára – nem lehet hibázni. A férfi kézilabda NB II Észak-keleti csoportjában hajszálra azonosan álló, egyaránt 28-28 pontot gyűjtött két egylet a bajnoki címre hajt és egyetlen baki is végzetes lehet.

Az aktuális feladatok közül bajos megítélni, melyik félnek jutott a nehezebb. A tabella tetején posztoló Tiszavasvári szombaton a kiesés elleni harcban érdekelt Hajdúszoboszló otthonában lép színre, míg a Várda vasárnap megyei rangadón érdekelt, mégpedig a Nyírbátor vendégeként (kezdés: 16 óra). Utóbbi összecsapást azok közé sorolják a bennfentesek, amelyen „megcsúszhat” a látogató: az ötödik helyen állomásozó házigazda ugyanis – különösen hazai környezetben – bárkit elkaphat.

Ugyancsak a hét utolsó napján tudják le a Mátészalkai MTK–Demecser mérkőzést (kezdés: 17 óra). Igaz, ami igaz, a tavasszal gyászosan szereplő, valamennyi meccsét elbukó szatmáriak nem sokat variálhatnak – csak győzelem esetén marad esélyük a megkapaszkodásra. Egy újabb zakóval kezdhetik temetni reményeiket.

A fehérgyarmatiak ilyen veszély nem fenyedeti, ők a minél előkelőbb pozíció megkaparintásáért harcolnak. Csapos János legénysége jelenleg ötödik a táblázaton, nagy hajrával a dobogóra is felférkőzhetnek, ehhez, persze Nádudvaron ki kell vágni a rezet.

Erre sem volt még példa: az NB II-ben szereplő mindkét megyei női együttes hazai környezetben, ráadásul egy időben mutatja meg magát. A Kállósemjén-Kölcsey DSE (3. hely) vasárnap – a bujtosi csarnokban (kezdés: 11 óra) – a Derecskét fogadja, ugyanakkor a Kisvárda (5. hely) a Miskolcot próbálja legyűrni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!