szon-sportoldal

2013.04.25. 11:04

Marci leszámolt az ausztrál átokkal

Kína, Nyíregyháza - Egyesben már a nyolc közé jutott a nyíregyházi Fucsovics Márton a második kínai versenyén.

Kína, Nyíregyháza - Egyesben már a nyolc közé jutott a nyíregyházi Fucsovics Márton a második kínai versenyén.

Második hete tartó kínai versenyturnéján eddig nem volt szerencséje az ausztrál játékosokkal Fucsovics Mártonnak, hiszen mindhárom vereségéhez volt köze az ötödik kontinens játékosainak. A múlt héten, a csengtui 15 ezer dolláros viadalon egyesben a későbbi döntős Nick Kyrgiostól kapott ki, párosban pedig Brydan Klein volt a mumus, aki nemcsak Csengtuban, hanem már az aktuális viadalon, Jühsziben is ott volt a háló túloldalán, amikor a Fucsovics, Sami Reinwein egység veszített.

Csütörtökön sikerült leszámolni az ausztrál átokkal, hiszen Fucsovics (394. a világraglistán) legyőzte a szintén a kenguruk földjéről érkezett Alex Boltot (330.), a kemény pályás ITF-future-verseny (összdíjazás: 15 ezer dollár) ötödik kiemeltjét. Pedig a nyolcaddöntőnek is voltak meleg pillanatai, ám a nyíregyházi legénynek az első játszma rövidített játékában 1:6-ról, tehát öt szettlabdát hárítva sikerült fordítania, hogy aztán a másodikban már ne legyen gond. Marci végül 7:6, 6:4-re nyert, és a negyeddöntőben biztos, hogy nem ausztrál versenyzővel találkozik. Viszont onnan továbbjutva összefuthat a verseny második kiemeltjével, akit Brydan Kleinnek hívnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!