szon-sportoldal

2013.05.21. 14:48

Madura-parádé és Parádi-bronzérem

Nyíregyháza - Két versenyen is érmeket vívtak az NYVSC fiatal tőrözői.

Nyíregyháza - Két versenyen is érmeket vívtak az NYVSC fiatal tőrözői.A hét végén ismét pástra léptek az NYVSC ifjú tőrözői és nagyon szép sikereket értek el. Két helyszínen is pástra léptek, elsőként Balatonalmádiban, ahol a diákolimpia országos döntéjét rendezték.

Bajnoki cím

Makai Tamás és Borvíz Zsuzsanna tanítványai közül Madura Máté (Eötvös József Gyakorló Általános Iskola) szenzációs vívással megnyerte a saját korcsoportját és lett országos bajnok, az eggyel nagyobbak között pedig a hatodik helyen végzett. Parádi Botond (Jókai Mór Református Általános Iskola) szintén dobogóra, annak a harmadik fokára állhatott. Csapatban már nem sikerült ilyen jól a nap, hiszen a Kiss Mátyás, Bay Kitti, Balku Nóra és Gyüre Fruzsina alkotta együttes nem jutott a nyolcas döntőbe.

A második napon Szigetszentmiklóson folytatták az NYVSC fiataljai egy nemzetközi ( a magyarok mellett horvátorzsági, szlovákiai és romániai indulók si voltak) „csibe” és „tőrpici” versenyen. Itt a mezőnyt Horvátországból, Szlovákiából és Romániából érkezett tőrözők is nehezítették.

Talán az előző napi sok és fárrasztó asszónak is köszönhetően Madura Máté ezúttal „csak” a második helyen zárt, míg Kiss Mátyás nem jutott a döntőbe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!