szon-sportoldal

2016.04.11. 14:02

Le a kalappal: a Gyulaj a felsőházban folytatja

Nyírgyulaj - Az élvonalbeli tagságukat már biztosan megőrző nyírségiek április 18-án, hazai pályán kezdik a rájátszást. Futsal Egy hete akadt olyan pillanat, amikor a nyírgyulajiak a pokolba kívánták az egészet. Mint ismert, a futsal NB I. alapszakaszának utolsó fordulójában hiába várták a Rubeolát, a sereghajtó együttes nem érkezett meg a nyírbátori sportcsarnokba...

Nyírgyulaj - Az élvonalbeli tagságukat már biztosan megőrző nyírségiek április 18-án, hazai pályán kezdik a rájátszást.

Futsal Egy hete akadt olyan pillanat, amikor a nyírgyulajiak a pokolba kívánták az egészet. Mint ismert, a futsal NB I. alapszakaszának utolsó fordulójában hiába várták a Rubeolát, a sereghajtó együttes nem érkezett meg a nyírbátori sportcsarnokba...

A füstölgést csakhamar felváltotta az izgalom: Lukács-Norbert legénységének sorsa ugyanis a Veszprém–Aramis találkozó eredményétől függött. Nos, a bakonyiak kétgólos hátrányból egyenlítettek, sportszerű mutatványuk pedig a felsőházi rájátszásba segítette a nyírségieket. A gyulajiak ugyanis megkapták az elmaradt mérkőzés három pontját, így a hatodik helyre léptek előre, éppen a rivális Aramist megelőzve. Vagyis, minden jó, ha jó a vége.

Az újonc csapat számára különösen nagy bravúr, hogy a legjobb hat közé jutott. Különösen, hogy így mentesült a bizonytalan kimenetelű alsóházi küzdelemtől, magyarán már szent írás: a következő idényt is az élvonalban kezdi. Időközben elkészült a folytatás menetrendje is. A nyírgyulajiakra meglehetősen sűrű programot teljesítenek: április 18-án, a Dunaferr elleni hazai mérkőzéssel kezdenek, míg a szezont június 6-án, ugyancsak otthon zárják, amikor a Veszprémet fogadják. Összesen még tíz meccsen lép pályára a Lovas-alakulat.

A lebonyolítás értelmében a Gyulaj (mint az elitbe jutó legalacsonyabb helyezést elérő csapat...) egy ponttal indítja az évad második felét. Ugyanakkor például az alapszakaszt megnyerő, címvédő Győri ETO hét ponttal startol.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!