szon-sportoldal

2016.05.02. 15:01

Kivárásra játszva szerzett bajnoki címet

Mándok - Gara Anita a mándoki elsőség után az egyéni Európa-bajnokságon vesz részt, és bízik a sakkolimpiai indulásban is.

Mándok - Gara Anita a mándoki elsőség után az egyéni Európa-bajnokságon vesz részt, és bízik a sakkolimpiai indulásban is.

Ötödik egyéni bajnoki címét szerezte a vasárnap Mándokon véget ért országos női bajnokságon Gara Anita, így annak ellenére sem nevezhető meglepetésnek a győzelme, hogy ott volt a mezőnyben a nála magasabb értékszámmal rendelkező, végül a második helyen végzett húga, Tícia is.

– Fáradtan érkeztem Mándokra, hiszen a verseny előtt a válogatottal edzőtáboroztunk Pécsen, és a két esemény között mindössze két napi pihenőm volt – mondta Gara Anita. – Nem gondoltam, hogy ilyen jól megy majd a játék, de a rajtomra nem lehetett panasz, és végül négy győzelemmel valamint három döntetlennel sikerült újra elhódítanom a bajnoki címet. Megterhelő volt ez a hét, ráadásul a szokottnál két fordulóval rövidebb bajnokságot rendeztek most, így aki veszített egyet-egyet, az ki is szállt a bajnoki címért vívott harcból. Keményen kellett koncentrálni és készülni, kevésszer tudtuk kihasználni a gyönyörű Forgách-kastély adta lehetőségeket, kikapcsolódásként inkább sétáltunk, de azért a wellnesst is meglátogattuk egyszer.

Az egyhetes bajnoki küzdelem során a bajnok biztosan aratott olyan győzelmet, amely különösen nehéz volt és olyat is, amely szépnek mondható.

– A legnehezebb partimat Göcző Melinda ellen vívtam, elég bonyolult állásból, igazi csihipuhi után kerekedtem felül, szinte vesztes állásból fordítva – vette számba a legemlékezetesebb mándoki pillanatokat Gara Anita. – A legszebb? Nagyon szép partikat nem játszottam, olyan nem volt, amelyet különleges kombinációval sikerült volna befejezni, inkább lassan, higgadtan játszottam, és megvártam, míg az ellenfeleim hibáztak, és akkor lecsaptam a lehetőségre.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 3-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!