szon-sportoldal

2016.05.30. 17:06

Kósa Árpád helyet kapott az elnökségben

Nyíregyháza - Dr. Kovács Ferenc elnök mellett újabb nyíregyházi szakember dolgozhat a röplabda szövetség szűk vezetésében.

Nyíregyháza - Dr. Kovács Ferenc elnök mellett újabb nyíregyházi szakember dolgozhat a röplabda szövetség szűk vezetésében.

A szervezet honlapjának beszámolója szerint régen látott egységbe forrt a Magyar Röplabda-szövetség, amely megtartotta idei éves rendes közgyűlését.

Előremutató eredmények

Az eseményen egyhangúlag elfogadták az elmúlt évet összefoglaló jelentéseket, illetve a 2016-os terveket, mindemellett négy új elnökségi tagot is választottak a küldöttek.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester, az MRSZ elnöke kapott szót, aki kiemelte az előremutató eredményeket, melyet sikerült az előző hónapban elérni. Többek közt az állami támogatás növekedését, a médiastratégiát és az MTVA-megállapodást emelte ki, s tájékoztatta az érdeklődőket a tervezett marketing, valamint az előkészítés előtt álló szervezetfejlesztési elképzelésekről.

A legtöbb voksot kapta

A legizgalmasabb pillanat, a tisztújítás volt : különböző okok miatt a tizenegy tagú elnökség négy tagja is lemondott tagságáról, helyükre az Alapszabály rendelkezései értelmében új személyeket kell választani.

A jelölőbizottság összesítése alapján négy olyan jelölt akadt – Baran Ádám, Dr. Borbély Csaba, Engyel László és Kósa Árpád –, aki a megadott határidőig legalább tíz tagszervezet jelölését is megkapta, de a helyszínen további három személy jelölőlistára kerülésére tettek javaslatot a küldöttek.

A titkos szavazással lebonyolított voksolás után az öt jelöltből a legkevesebb szavazatot elérő jelölt nem kerül be az elnökségbe.

Nos, a 63 tagszervezet leadott szavazatainak összeszámlálása után kiderült, hogy Kósa Árpád 49, Baran Ádám 40, Engyel László 38, Dömötör László pedig 32 voksot kapott, így a 29-ig jutó Dr. Borbély Csaba nem lett az elnökség tagja.

A megválasztott tagokat vastaps köszöntötte, majd véget ért az igen konstruktív és a tagszervezetek részéről régen látott nagy egyetértés jellemezte összejövetel. Idevágó információ, hogy december 17-e a javasolt dátum a röplabdaszövetség hetven­éves fennállását megünneplő közgyűlésnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!