szon-sportoldal

2016.05.14. 20:49

Nyírbátori FC - Nagy igazság: sokkal jobb nyerni, mint kikapni

Nyírbátor - A nyírbátori NB III-as futballcsapat nagyot lépett a bentmaradás felé a REAC idegenbeli legyőzésével.

Nyírbátor - A nyírbátori NB III-as futballcsapat nagyot lépett a bentmaradás felé a REAC idegenbeli legyőzésével.

A baljós előjelek ellenére a Nyírbátori FC egyértelműen uralta a játékot a REAC elleni szombati NB III-as bajnokin. Ennek az első félidőben meg is lett az eredménye, mert megnyugtató előnyhöz jutott. A második játékrész közepe táján egy nagyszerű színészi alakítást követően büntetőből szépítettek a hazaiak, de ennek nem sokáig örülhettek, mert Török István ismét kétgólosra növelte az előnyt, amit a rákospalotaiak újra csak szorossá tettek, mindaddig, amíg Szilágyi Krisztián egy szögletet követően meg nem szerezte a Bátor negyedik találatát. Összességében a vendégek győzelme egy percig sem forgott veszélyben, megérdemelten jutottak a három ponthoz, jelentős lépést téve a bentmaradás felé.

NB III: Keleti csoport, 31. forduló

REAC–Nyírbátori FC 2–4 (0–2)

Budai II László-stadion, 150 néző, v.: Lovas.

REAC: Kőhalmi – Borsos, Kollár Zs., Nagy G., Varró B., Kasza D., Illés T. (Radnai, 76.), Imecz (Pásztor D., a szünetben), Lucz, Balázs B. (Kiss T., a szünetben), Csiszár R. Edző: Dinka Balázs. Nyírbátor: Tóth Sz. – Ambrusz, Boros D., Terdik, Müller Zs., Vámos M. (Benkő B., 92.), Lakatos L., Lipcsei M., Bagi Á. (Török I., 66.), Szilágyi K., Nagy D. (Soós T., 89.). Edző: Márton István.

Gól: Kiss T. (63. és 75. – az elsőt 11-esből), illetve Kollár Zs. (öngól, 26.), Nagy D. (44.), Török I. (73.), Szilágyi K. (81.). Jó: Nagy G., Kollár Zs., illetve Tóth Sz., Ambrusz, Boros, Vámos M., Nagy D. (Tudósító: Janovics János)

Dinka Balázs: – Elismerés jár a Nyírbátor győzelméhez, még úgy is, hogy rúgattuk vele négy gólt. Sokkal több kell egy ilyen kiélezett rangadón, mint amit amit néhány játékosom nyújtott.

Márton István: – Ha hétközben egy klasszikust idéztem, akkor most Tégla barátom mondása jut eszembe: sokkal jobb nyerni, mint kikapni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!