szon-sportoldal

2016.06.10. 14:20

Megújul a kupasorozat, kezdés augusztusban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ahogy arról már többször szó esett, az Magyar Labdarúgó-szövetség megreformálja a Magyar Kupa lebonyolítását.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ahogy arról már többször szó esett, az Magyar Labdarúgó-szövetség megreformálja a Magyar Kupa lebonyolítását. A következő szezontól immár egy esztendő alatt „lefut” a küzdelemsorozat, ez viszont azt jelenti, hogy hamarabb kezdődnek a megyei selejtezők. A korai nyitány mellett egyéb, meglehetősen komolyabb változtatás, hogy immár csak a megyei első osztályú bajnokságban szereplő csapatok számára kötelező az indulás, a megye kettes és harmadosztályú osztályú együttesek pedig nevezhetnek – ha akarnak.

A bajnokságokkal ellentétben – ahol 90 százalékos a támogatottság – a kupa költségei csupán ötven százalékban támogatottak (nevezési díj, játékvezetői díj). Mindez annyit tesz hogy az egyesületek által befizetendő nevezési díj összege: 25.000 forint. A Magyar Kupa megyei selejtezőinek rajtja a nevező csapatok számától függ, szeptember elejéig eldől, hány egyesület kvalifikálja magát az országos főtáblára. Az első forduló mérkőzéseit leghamarabb augusztus 3-án, szerdán rendezhetik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!