szon-sportoldal

2016.09.19. 13:21

Egymást érik a fogatosok döntői

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei pontgyűjtő versenyről az országos Ca kategóriás fináléba lehetett bejutni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei pontgyűjtő versenyről az országos Ca kategóriás fináléba lehetett bejutni.

Véget ért a fogathajtók megyei pontgyűjtő bajnoksága, amelynek dobogósai részt vehetnek az országos C kategóriás döntőben. A záró fordulóban, Nyírkarászon Kovács Dóra (Nyírbátori LSHE) szerezte meg a győzelmet Fórizs István (Tiszamenti LSK) és Linczenbold Gergő (Napkori Hagyományőrző LK) előtt.

Az összetett versenyben – amelybe a húsz pontgyűjtő állomás négy legjobb eredménye számított bele – ifjabb Pólyán Gábor (Tiszamenti LSK) szerezte meg a bajnoki címet, megelőzve a második Bányai Norbertet (Timpex LK) és a harmadik Fábián Ferencet (Ópályiak Baráti Köre) – ők lehetnek ott az országos fináléban, Mindszenten. A Tiszameni LSK bajnoka címet – hat forduló alapján – pedig ifjabb Pólyán Gábor szerezte meg Fórizs István és Czeglédi Béla előtt.

Az egyes fogatoknál már meg is rendezték az országos C kategóriás döntőt. A tiszaalpári fináléban két szabolcsi hajtó versenyzett, Garai Mihály (Nyírségi LTE) a hatodik, Molnár Zsolt (Napkori Hagyományőrző LK) pedig a 13. helyen végzett, a kettejük alkotta csapat pedig ötödikként zárt.

A következő hétvégéken újabb bajnoki finálékra kerül sor, szeptember 24-én következnek a pónifogatok Hajdúböszörményben, aztán a hónap végén a kettes fogatosok király-, vagyis A-kategóriája Izsákon, ahová megyénkből Szakács Róbert (Magyar Lótenyésztő Kft.), Tóth Csaba (Tiszamenti LSK), ifjabb Fekete György (Nyírbátori LE), Kovács Szabolcs (Nyírbátori LSHE) és Mezei Zsolt (Nyírségi LTE) jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!