szon-sportoldal

2016.09.15. 12:08

Kisvárda Master Good - A cipőt is tudni kell kiválasztani

Kisvárda - A sereghajtó elleni győzelem alkalmával a látványra is adtak az NB II-es kisvárdai futballisták.

Kisvárda - A sereghajtó elleni győzelem alkalmával a látványra is adtak az NB II-es kisvárdai futballisták.

Gólszépségversenyt rendeztek a kisvárdai labdarúgók szerdán. Szegény Szabó Péter máskor mindent vivő találata most csak a harmadik helyre szorult, mert Talabér Attila és Erős Gábor találata egyenesen a Puskás-díjért is versenyben lenne. Előbbi a tizenhatos sarkáról jobb külsővel pókhálózta ki a jobb felső sarkot, a csereként beszálló csapatkapitány pedig negyven méterről „mérte meg” a cigándi kapust, Bákonyi Norbertet.

– Ilyen helyzetekben, mindig felnézek, hogy kint-e áll a kapus, és többször próbálkoztam már hasonló távolságból a kapura lövéssel – mondta a 3–0-s győzelmet követően Erős Gábor. – Tavasszal a Soroksár elleni hazai meccsen csak kevéssel vétettem el a célt, Sopronban pedig a lécre íveltem a labdát. Most sikerrel jártam, és bár a csapat győzelme a legfontosabb, annak is örülök, hogy az elmúlt két meccsen végre már én is eredményes voltam. Ehhez az is kellett, hogy az asszisztens edzőnk, Kocsis János a szegedi meccs előtt jó érzékkel választotta ki a cipőim közül, hogy melyikben is van benne a gól.

Erős Gábor beállítása mellett volt még egy másik nyerő húzása Révész Attilának, amikor a szakmai igazgató a huszadik percben megcserélte Talabér Attila és Vári Barnabás szerepkörét. Előbbi balból jobbhátvéd lett, és jobbról küldte az óriási bombát, a meccs első gólját a cigándi kapuba.

– Nem azért cseréltük meg a posztjukat, mert tudtuk, hogy Attila onnan majd gólt fog lőni, hanem azért, mert a bal oldalon gondjai voltak az indításokkal, nem tudta kellően pontosan megjátszani Szabó Pétert – beszélt a megérzéstől Révész Attila szakmai igazgató. – Előtte Vári Barnának már volt egy lehetősége, amit el kellett volna vállalnia, ezt nem tette meg, a társa pótolta ezt a hiányosságot. Biztosan nyertünk, de sajnálom az elhibázott helyzeteket, viszont a keretünk mostanra vált olyanná, hogy az ilyen három meccses terheléseket is át tudjuk vészelni. A korábbi szakaszokban buktunk emiatt pontokat, de jobban állunk, mint tavaly ilyenkor.

Olyannyira, hogy ha most fújnák le a bajnokságot, két szabolcsi feljutó lenne az NB II-ból... A kisvárdaiak vasárnap Csákváron javíthatják tovább az eredményességi mutatójukat.

Ezek is érdekelhetik