szon-sportoldal

2016.09.06. 15:28

Kisvárdai KC - Kékről majd lila hajra vált

Kisvárda - A kisvárdaiak brazil világbajnok kézilabdázója, Samira Rocha a góljaival is kitűnik majd a mezőnyből.

Kisvárda - A kisvárdaiak brazil világbajnok kézilabdázója, Samira Rocha a góljaival is kitűnik majd a mezőnyből.

Nem lövünk vele mellé, ha a három edzőmeccsen látottak alapján megállapítjuk: Samira Rocha nem pusztán a Kisvárdai KC erőssége lesz, hanem a honi női élvonal egyik legjobb játékosa is egyben. Az NB I újoncához a múlt héten csatlakozott a brazil világbajnok (2013) balszélső, miután válogatottjával az ötödik helyen végzett a riói olimpián. Az Érd, illetve a Debrecenben játszott DVSC és MTK elleni edzőmeccseken pedig megvillantotta tudását a kék haja miatt amúgy is feltűnő játékos. Miatta érdemes lesz meccsre járni!

– Nagy élmény volt az olimpia, hatlmas felhajtás közepette, nagy szurkolói érdeklődés mellett játszhattunk – mondta Samira Rocha, aki egyébként civilben és a pályán is a nyugalom mintaszobra. – Szerettünk volna olimpiai bajnokok lenni, de kiderült, hogy van tőlünk két-három erősebb csapat, az egyikkel, Hollandiával éppen a negyeddöntőben találkoztunk, és tőlük kikaptunk.

Az osztrák Hypo, az orosz Zvenyigorod és a francia OGC Nice korábbi légiósának volt kitől érdeklődnie azügyben, hogy hová is kerül pontosan, hiszen szinte hemzseg a brazil játékosoktól a magyar NB I.

– Három-négy brazil csapattársammal egyeztettem azok után, hogy Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója megkereste a menedzseremet, és mindannyian bátorítottak arra, vágjak bele a kalandba, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságában játszhatok – így a a 27 esztendős játékos. – Az interneten utánanéztem a városnak is, és bár ilyen kis településen még sosem éltem, eddig nem csalódtam abban, amivel szembesültem. Három évnyi franciaországi légióskodás után szükségem volt egy kis környezetváltozásra, meg egy kis nyugalomra is, itt kizárólag a kézilabdára kell majd koncentrálnom. Két kutyám közül csak az egyiket tudtam magammal hozni, emiatt egy kicsit szomorú vagyok. Az edzések után azért sietek haza, mert egyedül van otthon a Jack Russell-terrierem.

A szélsővel kapcsolatosan megkerülhetetlen az extrém fizurája.

– Ez a mostani kék jól megy a mezünkhöz, de volt már sárga, fekete, fehér és zöld is a hajam – váltott a kézilabdáról más témára Samira. – Legközelebb lilára festetem.

Samira Rocha azzal is tisztában van, hogy milyen erősségű ellenfél vár rá és csapatára a nyitányon, amikor a Győri ETO KC lesz a vendég a Kisvárdán. De az is érdekes lesz, amikor a Vác elleni mérkőzésen majd világbajnok csapattársával, a sokáig szintén a Hypót erősítő jobbszélsővel, Alexandra do Nascimentóval nézhet majd farkasszemet. Máris megérte Kisvárdára szerződni!​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!