szon-sportoldal

2016.09.02. 11:00

Nyírbátori FC - Nem a legkedvezőbb előjelekkel

Nyírbátor - Az eltiltások mértékét nem csökkentették és újabb sérültjei is vannak a Monoron fellépő NB III-as csapatnak.

Nyírbátor - Az eltiltások mértékét nem csökkentették és újabb sérültjei is vannak a Monoron fellépő NB III-as csapatnak.

A hazai győzelem, idegenbeli döntetlen sorminta alapján halad eddig a Nyírbátori FC az NB III-ban, ami akkor íródhatna tovább, ha Monorról is sikerülne pontot elhoznia a szabolcsi csapatnak. A szombati meccs házigazdája az eltelt négy fordulóban éppúgy hét pontot gyűjtött eddig, mint a bátoriak, bár a hírek szerint merészebbek a terveik, mint az NYFC-nek.

– A Monor úgy indult neki a bajnokságnak, hogy szeretné kiharcolni a feljutást, az már más kérdés, hogy van-e ennek realitása – beszélt az ellenfélről Márton István, a nyírbátoriak edzője. – Tavaly még a Közép-csoportban szerepeltek, így nehezen feltérképezhető ellenfélről van szó, de annyit tudunk róla, hogy a korábbi MTK-támadó, a rutinos Urbán Gábor a leginkább meghatározó játékosa, ő állandó veszélyt jelent a kapura. A mi gondjaink nem enyhültek, hiszen a fellebbezésünk után is helybenhagyták Kornutjak Volodimir és Lakatos László eltiltását, így rájuk még további három, illetve két mérkőzésen nem számíthatunk. A hét elején Vasas Gergő kapusnak az ujja ficamodott ki és Illés Gyula is megsérült, utóbbi biztosan nem játszhat Monoron.

Az előjelek tehát nem a legkedvezőbbek, de az eddigi eredményekből erőt meríthetnek a bátoriak a szombati fellépésre.

– Talán most már elmondható, hogy van egy kialakult játékunk, ennek szellemében szeretnénk most is futballozni – így Márton István. – Hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyen a salgótarjáni volt, adott esetben az egy pontnak is tudnánk örülni, de a győzelemről sem mondunk le.

Ezek is érdekelhetik