szon-sportoldal

2016.11.11. 14:52

Küldjön hírt - Véget ért az ultisok idénye

Kisvárda - Kisvárdán a Sport Ulti döntőjével befejeződött az ultisok idei versenysorozata.

Kisvárda - Kisvárdán a Sport Ulti döntőjével befejeződött az ultisok idei versenysorozata.

Ez évben is hagyományosan három kategóriában mérték össze erejüket az ország legjobb versenyzői, és a versenyek során sokszor örülhettünk szabolcsi sikereknek.

A legnépszerűbb és legnagyobb tömeget megmozgató Társasági Ulti döntőjébe 5 selejtezőt és Kecskeméten egy két napos elődöntőt kellett sikeresen megvívni a nyíregyházi döntőbe jutáshoz.

Ebben a kategóriában kitűnően szerepeltek a szabolcsi ultisok: A Magyar Köztársaság bajnoka Mészáros Károly kisvárdai versenyző lett meggyőző fölénnyel, a dobogó 3. helyén Oláh László / Tiszabercel /, a 4. helyen Gégény Tamás, ugyancsak Tiszaberceli versenyző végzett.

A Sport Ulti versenyeken számítógép keveri és osztja le a lapokat, és az azonos vonalon játszó versenyzők eredményeinek összevetése alapján kerül ki a végső győztes és a helyezettek.

A döntőt, melyet 2010 óta hagyományosan Kisvárda rendez, idén Várszegi Szilárd nyerte meg, teljesen megérdemelte. A szabolcsiak közül Rehó Lajos / Nyíregyháza / az 5. Dienes János / Kisvárda / a 6. helyet szerezte meg.

A csapatversenyen 3 tagú csapatok mérik össze a tudásukat. Idén minden eddiginél több csapat nevezett / 48 /, így 3 régióban folytak elő versenyek a döntőbe jutásért.

A Budapesten rendezett döntőben rendkívül éles csata után Debrecen csapata nyerte a bajnoki címet, őket követték mindössze egy ponttal lemaradva a Kisvárdát képviselő ULTISOKK / Mészáros Károly, Dienes János, Kovács Zoltán /, de az első 6 között végzett Nyíregyháza / Bocz Árpád, Bakos Sándor, Magyar Zoltán / csapata is.

A szabolcsi ultisok évzáró rendezvényére november 26-án, Kisvárdán kerül sor, ahol a Szuper kupa keretében meghívásos versenyt rendeznek, melyen bizonyára újra szóba kerül a két nagy szervezet, / MAUSZ és MUOE / tevékenységének, szabályrendszerének egységesítése is. Bizonyára izgalmas verseny és tartalmas egyeztetések jellemzik majd az évzárót.

- Mészáros Károly -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!