szon-sportoldal

2016.11.22. 11:57

Most először szólt neki a győztesnek járó Himnusz

Nyíregyháza - Laskai Írisz az öt ország tehetségeit felvonultató olimpiai reménységek versenyén szerezte meg az elsőséget.

Nyíregyháza - Laskai Írisz az öt ország tehetségeit felvonultató olimpiai reménységek versenyén szerezte meg az elsőséget.

A négy versenyszámból (fiú és lány egyes, illetve csapat) háromban magyar siker született az olimpiai reménységek versenyén, amelynek a budapesti Statisztika-terem, az Ormai László Sportcsarnok adott otthont. Az öt nemzet (a magyar mellett cseh, lengyel, osztrák és szlovák) harminc sportolóját megmozgató viadalon a 2003-as korosztály volt az érintett, az, amelytől a NAC Nyíregyháza versenyzője, Laskai Írisz az esztendő végeztével búcsúzik.

A kilépő jól sikerült, hiszen Írisz az egyéni versenyt hibátlan teljesítménnyel zárta, ezzel harmadik nemzetközi sikerét aratta ebben az évben. A hab a tortán az volt, hogy a győztesek, így Írisz tiszteletére – pályafutása során először volt ilyen élményben része – eljátszották a Himnuszt, ezzel is demonstrálva az olimpia eszméjét. Laskai Írisz mögött klubedzője, Dorogi János ült, akire a korosztály válogatott csapata mellett is egyre többször számítanak.

Kis szépséghiba, hogy egyedül az újonc lánycsapat nem tudta itthon tartani az aranyérmet, de erről legkevésbé Laskai Írisz tehet. A nyíregyházi versenyző igazi vezére volt a magyar triónak (Adamik Csengével és Pad Franciskával alkotott egy csapatot), hét mérkőzéséből csak egyet veszített el a lengyelek ellen. Így a magyar, a cseh és a lengyel válogatott körbeverte egymást, végül az egymás elleni meccsek szettaránya döntött – a csehek javára, a mieink pedig a második helyen végeztek.

Olimpiai reménységek versenye, Budapest

Újonc (2003-as) korosztály

Lány egyes

Selejtező. 1. csoport: Laskai (NAC Nyíregyháza)–Cincurová (szlovák) 3:1, –Hnojska (cseh) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Laskai Írisz 2 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. Negyeddöntő: Laskai (NAC Nyíregyháza)–Illasová (szlovák) 3:0. Elődöntő: Laskai (NAC Nyíregyháza)–Sommerová (cseh) 3:0. Döntő: Laskai (NAC Nyíregyháza)–Witoszová (cseh) 3:2.

Végeredmény: 1. Laskai Írisz (magyar, NAC Nyíregyháza).

Lány csapat

Eredmények: Magyarország–Ausztria 3–1 (Laskai–Djordjevic 3:0, Laskai–Chen 3:1), Magyarország–Szlovákia 3–0 (Laskai–Illasová 3:2), Lengyelország–Magyarország 3–1 (Wrzosek–Laskai 0:3, Gaworska–Laskai 3:2), Magyarország–Csehország 3–1 (Laskai–Sommerová 3:1, Laskai–Witoszová 3:1).

Végeredmény: 2. Magyarország (benne Laskai Írisz – NAC Nyíregyháza) 3 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!