szon-sportoldal

2016.12.19. 12:30

A korábbi győztesek is harcba szállnak

Nyíregyháza - Már csak három hét, és kiderül melyik csapat neve kerül fel a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária-kupa vándorserlegére.

Nyíregyháza - Már csak három hét, és kiderül melyik csapat neve kerül fel a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária-kupa vándorserlegére.

A vándorserleg továbbra is mutatós, nem veszített régi fényéből, sőt... Talapzatán feltüntetve a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária-kupa országos teremlabdarúgó-torna elmúlt öt évének győztesei: 2012 – Sub-Way-Red Wolf, 2013 – Monbebé, 2014 – Martin-Bertold, 2015 – Nyírség Copy Kft., 2016 – Martin Bertold.

Van még kiadó hely az ennek fenntartott címkén, a következő, immáron 2017-es győztes nevét három hét múlva gravírozzák a trófeára, hiszen az amúgy tizenkettedik alkalommal kiírt viadalra január 6-8-a között kerül sor.

Mégpedig a Continental Arénában, ahová a felújítás miatt tavalyi, kényszerű távollét után újra visszatér a teremtorna. Pontosabban a Continental Arénában most először rendezik meg a 32 csapatos viadalt (korábban ugye Bujtosi Szabadidőcsarnokként „futott” a létesítmény neve), amely az első ilyen jellegű lesz az erős ráncfelvarrás óta.

– Alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez, hiszen nincs már meg az a palánk, amely révén faltól falig játszhattak a csapatok, de hosszában továbbra is rendelkezésre áll a hatvan méteres pálya, amelyek végében ötször két méteres kapukat helyezünk majd el – mondta a hétfőn tartott tájékoztatón Dajka László, a torna főszervezője. – Annyi a változás, hogy a kézilabdapálya oldalvonalánál véget ér a játék, illetve az eddigi hat plusz egy helyett immáron öt plusz egy játékos küldhető csapatonként a harcmezőre. A nevezésekkel jól állunk, hiszen három héttel a torna előtt már csak három hely kiadó. Az előző évek valamennyi győztese jelentkezett már, persze van olyan formáció, amelynek azóta változott a neve. Jönnek nagyp

ályás csapatok, így a megyei első osztályban szereplő Baktalórántháza és Sényő is, no meg a Barabás, amely évek óta az első nevezőnk.

A második pedig a főszponzor Eissmann Hungária Kft. A cégnél ragaszkodnak az elvekhez, és továbbra is olyan csapattal szállnak versenybe, amelyet színtisztán a dolgozók alkotnak.

– Előfordult, hogy a legjobb négyig jutottunk, az utóbbi időben halványabban szerepeltünk, de bízunk az előrelépésben – fogalmazott Lénárt Krisztián, az Eissmann Hungária gazdasági igazgatója. – Nyíregyházi cégként azt is a feladatunknak érezzük, hogy olyan események mögé álljunk, amelyek szórakoztatják a lakosságot, a teremtorna feltétlenül ezek közé tartozik.

A népszerűségéről annyit, hogy szabolcsi csapatok mellett már hajdúsági és borsodi nevezők is vannak, de érkezik csapat Budapestről, sőt a román határ túloldaláról, hiszen a Szatmári Ördögök is jelezte részvételi szándékát. Mindezt angyali nyugalommal közölték a szervezők.

KM-BT

Ötszázezer az összdíj

A torna összdíjazása félmillió forint, ebből pénzdíjként 200 ezret kap a győztes, százezret a második, ötvenet a harmadik, huszonötöt a negyedik helyezett. Külön jutalmazzák majd a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és gólkirályát. A 32 résztvevőt négyes csoportokba sorolják, két-két csapat jut majd tovább, a legjobb 16 közül egyenes kiesés vezet a döntőig.

Nevezés (+3630/700-2158-as telefonszámon) még a héten, sorsolás a két ünnep között, meccsek az első teljes januári hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!