szon-sportoldal

2017.02.14. 09:23

Szpari - A cél nem változott: feljutás az élvonalba!

Nyíregyháza - Véber György elégedett az elvégzett munkával, vasárnap kezdődik a leckék felmondása.

Nyíregyháza - Véber György elégedett az elvégzett munkával, vasárnap kezdődik a leckék felmondása.

Labdarúgás. A cél nem változott: feljutás az élvonalba! Mindezt megerősítette a Szpari hétfő esti szurkolói ankétjának első megszólaló is. Brekk János ügyvezető és tulajdonos megnyugtatta a mintegy másfél száz drukkert, hogy a feltételek, a szakmai stáb és a játékoskeret alkalmas a feljutásra. Ennek megfelelően NB I-es licenszet kér a klub.

- Óriási lehetőség volt a két törökországi edzőtáborozás – kezdte beszédét Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – . Az elsőn a terhelésen volt a hangsúly, az itthoni három edzőmérkőzés is része volt a fizikai felkészülésnek. A második túra során négy meccset játszottunk és az orosz fiatalok ízelítőt adtak abból a sebességből, ami a foci élvonalát jellemzi. Az elvégzett munka mennyiségével és minőségével egyaránt elégedett vagyok. És ami kiemelést érdemel: mindössze néhány edzésen nem volt teljes a keret.

- Ami most jellemzi a csapatot az a kohézió és a versenyképesség, akár két sort is ki tudnék állítani. A vasárnapi rajtig hátralévő időt szeretnénk tartalmasan kitölteni úgy, hogy a lendület a bajnokság végéig kitartson – így Véber György.

Az ankéton bemutatkozott Borsos Vilmos kapusedző és a két új igazolás Sinan Sinanovic és Megyeri Gábor.

A kérdésekre kapott válaszokból megtudhattuk: korábban úgy volt, hogy pályaedzőként Szlezák Zoltán januárban csatlakozik a szakmai stábból. Ebből nem lesz semmi, nyárig a Véber-Borsos duó munkáját Tarnóczy Zalán erőnléti edző segíti. Harsányi Zoltán sérülése nem jött még rendbe, a klub pedig felfüggesztette az edzéslátogatását. A csapat továbbra is a négy-három-három felállásban támadófocit szeretne produkálni.

A Kúria döntésére várnak

Szóba került az NB-I-es kizárás kapcsán indított per is. Kozák Attila klubigazgató elmondta, a Kúriához fordult a klub, jelenleg a döntésre várnak. Peren kívüli egyezség nem született a szövetséggel.

Az utolsó felszólaló kissé pesszimistán jegyzet meg, hogy mindig elhangzott az, hogy jó a csapat, aztán nem sikerült ez, vagy az. Számára legfontosabb egy szerethető, látványos játékot játszó együttes lenne a legfontosabb, nem az osztály. Egy ilyen csapatot persze mindenki elfogadna és persze ősztől már az élvonalban. Ez az, ami már a játékosokon, a csapaton múlik!

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!