szon-sportoldal

2017.03.23. 09:42

Ha feljut a Jánkmajtis, nem lesz több „Rúgjatok néhány gyors gólt, Geri”! – beszólás

Jánkmajtis - Balás Gergely jó sztahanovista módjára termel. Olyannyira hatásosan, hogy a Jánkmajtis futballistája egymaga több gólt rámolt be az őszi szezonban, mint az NB-s bajnokságokban szereplő nyolcvanhat magyar klub bármelyike!

Jánkmajtis - Balás Gergely jó sztahanovista módjára termel. Olyannyira hatásosan, hogy a Jánkmajtis futballistája egymaga több gólt rámolt be az őszi szezonban, mint az NB-s bajnokságokban szereplő nyolcvanhat magyar klub bármelyike! A tizennégy fellépésén kivétel nélkül valamennyi alkalommal a kapuba talált, összesen ötvenhétszeres – ez négy gól fölötti átlag. A megyei harmadosztály Szamos-csoportot makulátlan mérleggel uraló együttes frontembere a tavaszi idényben sem csökkentette a tempót: a Túrricse elleni nyitómeccsen (6–2) háromszor, a Csegöld ellen 10–1-re megnyert összecsapáson hatszor köszönt be. Jelenleg tehát hatvanhat „dugónál” tart, és hol van még a vége...

Immár külön motivációban sincs hiány: ifjú apaként, az öthetes Dominik büszke édesapjaként tartja rettegésben az ellenfél védőit.

– Azon nevettünk a vezetőkkel, Szabó Pistáékkal, mert ugyebár belőlük több is van: Jánkmajtisra kellett igazoljak, hogy újságcikkek szülessenek rólam és a tévében nyilatkozzak – eresztett el egy félmosolyt Balás Gergely. Ő csak tudja, mivel korábban a Debrecent, a Disógyőrt, a Nyíregyházát, a Győri ETO-t, a Hajdúböszörményt, a Balkányt, a Szatmár Uniót, a Nagykállót, illetve a Mándokot is erősítette, miközben tizennyolc élvonalbeli mérkőzésen szerepelt. – Remekül érzem magam Jánkmajtison, ha a pályák jobban lennének, akkor tényleg minden stimmelne. Komolyan mondom, néhány helyen a körülmények rontanak a dolgon, holott azt tapasztalom, erre még mindig imádják a focit. Az ellenfelek lelkesek, az egész közeg szimpatikus, bár a játék nyilván lassabb, mint a magasabb osztályokban, a lelkesedés, a futball szeretete viszont talán itt még nagyobb. Kalandként élem, meg a szezont, de a meccseket abszolút komolyan veszem. Persze, helyén kezelem a történteket, egyáltalán nem életszerű, hogy ennyi gólt szerzek, a csapat pedig százszázalékosan menetel. Semmilyen messzemenő következtetést nem szabad ebből levonni, ha feljutunk, úgy is minden megváltozik. Vége lesz az olyan beszólásoknak, hogy „Rúgjatok néhány gyors gólt, Geri”!

Balás Gergely a nyáron a megyei válogatott oszlopos tagjának számító, az amatőr Európa-bajnokságon a magyar válogatott kulcsjátékosaként bevetett Costea Petru társaságában szegődött a Jánkmajtishoz. Amit egyáltalán nem bánt meg. Pláne, hogy akár „százados” is lehet belőle az idény végén.

– Természetesen szeretném elérni a száz gólt, hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem érdekel – ismerte el Balás Gergely. – De nem ezzel fekszem és kelek. ha nyolcvanhárom sikerül, akkor annyi, annak is örülni fogok. A folytatás? A tervek, amelyeket felvázoltak szépek, azt gondolom, Costeával együtt itt maradunk. A régi, jó barátokkal jobban lehet élvezni a futballt. Bízunk benne, hogy megnyerjük a bajnokságot, feljebb lépünk, de lesz még munka bőven, ezt is tudja mindenki.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!