SZON Sziréna

2016.08.13. 09:31

Közlekedési akció Nyíregyházán

Nyíregyháza - Erős rendőri egységek végeztek ellenőrzést a nyíregyházi utakon péntekről szombatra virradó éjszaka.

Nyíregyháza - Erős rendőri egységek végeztek ellenőrzést a nyíregyházi utakon péntekről szombatra virradó éjszaka.

Az MRFK sajtószóvivője Fülöp Gergely r. őrnagy elmondta: korábban is ellenőriztük az utakat, aminek célja a balesetek, illetve szabálysértések megelőzése, valamint a lakosság nyugalmának biztosítása volt. A helyszíneket rendőrségi adatgyűjtés mellett lakossági bejelentések alapján választottuk ki. Az utolsó két hét tapasztalata az, hogy, több mint három tucat gyorshajtó ellen indult eljárás, aminek határozatait a napokban kapják meg az érintettek. Lesz olyan járművezető, aki 200 ezer forintot köteles megfizetni, mert a sebességtúllépésének mértéke olyan szintű volt. Az akcióknak nincs vége, azokat a város más pontjain is megismételjük, mert inkább ez legyen a visszatartó erő, mintsem egy fölösleges tragédia.

A Kert utcán megtalált ellenőrzési szakaszon több egység egymástól függetlenül, meglepően gyorsan átnézte az okmányokat, és gyors alkoholtesztet végeztek, miközben a három lábon álló sebességmérő folyamatosan pásztázta a forgalmat. Egy ellenőrzés ideje alig haladta meg az egy percet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!