Tokaj hírei

2012.07.20. 13:19

A Hegyalja Fesztivál sztárjai is igénylik a luxust

Tokaj, Rakamaz - Érdekes dolog a fesztiválozás, a kilátogatók jelentős része oda van a sátoros-táboros feelingért, de a fellépők azonban inkább hajtják fejüket le ágyra és párnára a buli végén hajnalban.

Tokaj, Rakamaz - Érdekes dolog a fesztiválozás, a kilátogatók jelentős része oda van a sátoros-táboros feelingért, de a fellépők azonban inkább hajtják fejüket le ágyra és párnára a buli végén hajnalban.A külföldi zenészek csak néhány napot töltenek el hazánkban, így számukra fontos, hogy a buli előtt vagy után ki tudják pihenni magukat. A legtöbb esetben ezen rövid idő alatt szereznek benyomásokat az országról, és kapnak ízelítőt a hazai gasztronómiából.

Az éppen félidejénél járó Hegyalja Fesztivál esetében sincs ez másképp. A neves külföldi fellépőknek természetesen a legjobbak járnak, az olyan neves előadók, mint a 80-as évek meghatározó német pop csapata az Alphaville, vagy minden idők egyik legsikeresebb brit hiphop zenekara a Stereo MCs így a Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájában, az Andrássy Rezidencián töltötte/tölti a fellépések előtti/utáni szabadidőt. A fesztivált szerdán megnyitó poplegendák természetesen előadták a korábbi slágereiket is, de a Big in Japan és a Forever Young– ezeket a mai napig előszeretettel remixelik a dj-k - mellett a készülő új korongjukról is bemutattak néhány számot. A fellépés előtt tokaji borokat kóstolva akklimatizálódtak, a bulit követően a hotel wellness részlegén pihenték ki a fáradalmakat, az étteremben pedig olyan ételeket kóstoltak, mint a kacsamáj terrine vagy a hangzása ellenére magyaros jegyekkel is felvértezett Andrássy Hamburger. A fesztiválhangulattal és a vendéglátással is elégedett Alphaville az ígéretek szerint még biztosan visszatér Magyarországra.

A remények szerint hasonlóan jól fogja érezni magát a Stereo MCs együttese is. A kilencvenes évek elején a Connected és a Step it Up dalokkal a nemzetközi porondra is berobbant angol banda. A szombati fellépésen mindenesetre a jó hangulat borítékolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!