Uncategorized

2013.03.20. 17:20

Az Internet hatásai című előadás a leveleki IKSZT-ben

2013. március 20-án a leveleki művelődési ház könyvtárában a helyi iskola és a megyei könyvtár együttműködésével az internet hatásairól tartottunk előadást a leveleki fiataloknak.

2013. március 20-án a leveleki művelődési ház könyvtárában a helyi iskola és a megyei könyvtár együttműködésével az internet hatásairól tartottunk előadást a leveleki fiataloknak.Az internet számos előnye mellett káros is egyben, főként helytelen használat mellett, melyről a fiatalok nem minden esetben tudnak, vagy nem akarnak tudni. Az előadás olyan tudatos információ átadást jelentett a fiataloknak, ami arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az „értelmetlen” internetezés által elvesztegetett idő sok esetben a tanulástól és egyéb életminőségre kiható tevékenységeinktől vonja el a figyelmünket.

Többek között a túlzott számítógép használat egészségre károsan ható elemeiről (látásromlás, derékfájás, hátfájás), illetve a hosszútávon rosszul felépített „karrierről” szóltunk. Hiszen, aki naponta 3-4 órát tölt értelmetlen netes csevegéssel- ráadásul késő esti órákban, gyakran 13-14 évesen,- az hosszútávon igenis behozhatatlan hátrányt okoz önmagának, a saját „karrierjének” építésében.

Elmondtuk, hogy a fiatalok életének főként a tanulásról és a személyiségük jó értelemben vett fejlődéséről, fejlesztéséről kell szólnia, mely alapjául szolgál majd felnőtt korban a leendő munkahely megszerzésének, illetve annak képességét is el kell sajátítani, hogy a munkahelyüket a felnőtté válás során az állandóan megújuló környezetben meg is kell tudniuk tartani. Ez csak tudatos fejlődni akarással valósítható meg. A helyi iskolások, a 7. és 8. osztályosok nagy érdeklődéssel hallgatták az útravaló tanácsokat.

Hisszük azt, hogy minden iskolás számára nagy szükség volna hasonló tájékoztató előadásra, mert a fiatalok sok esetben nem tudják azokat a normákat követni, mely nem okoz későbbi életükben visszafordíthatatlan károkat, vagy olyan eseményeket, mely akár veszélybe is sodorhatja a fiatal tanulókat, fiúkat és lányokat.

A leveleki IKSZT-ben, Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben, a helyi művelődési házban aktívan tevékenykedő és ifjúságvédelemmel foglalkozó civil szervezet székhelyéül szolgáló intézményben fontos lesz számunkra a jövőben is, hogy a helyi fiataloknak a figyelmét erre újra és újra felhívjuk.

Köszönetemet fejezem ki az együttműködésért a helyi iskola vezetésének, Borbély Attila igazgató úrnak, a kísérő tanárnőnek Hajdú-Mazák Erikának, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárból érkező Szabó László úrnak, illetve a Leveleki Ifjúságért Egyesület tagjainak segítségét.

Mudri Imre

művelődési ház vezetője

Ezek is érdekelhetik