Uncategorized

2016.11.09. 19:55

A Prima Díj megyei jelöltjei: Dr. Jeneiné Makrai Erika - A minőség elkötelezettje

Nyíregyháza - A tanítás továbbra is a „szíve csücske”, a tanórák felüdülést jelentenek a sok feszültséggel járó munkájában.

Nyíregyháza - A tanítás továbbra is a „szíve csücske”, a tanórák felüdülést jelentenek a sok feszültséggel járó munkájában.

Tanári pályája elején a nyíregyházi Egészségügyi Szakiskola Diákotthonában kollégiumvezetőként és az intézmény iskolájában óraadóként dolgozott, majd a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában biológiát, kémiát, anatómiát tanított és osztályfőnöki feladatokat látott el. – Ekkor még minden időmet és energiámat a tanításnak, a tehetséggondozásnak, illetve az osztályomnak szentelhettem – emlékszik vissza jóleső nosztalgiával a nyolcvanas (tan)évekre a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Megyei Prima Díjra jelölt dr. Jeneiné Makrai Erika, aki 1987-től a jelenlegi NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában állt katedrára.

Gyökeres változások

– Az intézmény indulásakor a biológia-kémia munkaközösség vezetőjeként és osztályfőnökként dolgoztam, aztán a szakmai igazgatóhelyettesi feladatok ellátására kértek fel. Nagy kihívásként éltem meg ezt a megbízást, mivel ebben az időszakban kezdődött meg a szakképzés országos és iskolai szintű szerkezetváltása. Az eltelt évtizedek alatt többször is gyökeresen átalakult az egészségügyi szakmai képzés – tartalmában és struktúrájában egyaránt. Igazgatóhelyettesként mindmáig a színvonalas, minőségi egészségügyi szakmai képzés optimális feltételeinek megteremtésére törekszem. A tanítás továbbra is a „szívem csücske”, a tanórák valóságos felüdülést jelentenek számomra a sok feladattal és feszültséggel járó munkámban – mondja a diákjai és kollégái körében egyaránt elismert pedagógus.

Dr. Jeneiné Makrai Erika a mindennapokban nem csak az egészségügyi szakmai munkaközösség tagjainak tevékenységét szervezi, irányítja, napi munkakapcsolatban van a külső (főleg orvos) előadókkal, a megye, a város egészségügyi és szociális intézményeivel, illetve más iskolák szakmai igazgatóhelyetteseivel is.

– A nívós szakmai képzéshez nemcsak kiváló oktatók, hanem korszerű tárgyi feltételek is kellenek. A sikeres pályázatoknak hála, a középfokú oktatásban a Zay büszkélkedhet a megye legmodernebb egészségügyi demonstrációs szaktantermeivel – meséli a Zay-díjas, „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” elismeréssel kitüntetett szakmai igazgatóhelyettes.

Hozzátette: továbbra is törekedni fog arra, hogy a szakképzés jelenleg is tartó változásainak figyelembevételével, tovább fejlődjön az egészségügyi és szociális szakmai képzés minősége.

KM-PI


Névjegy

1954-ben született Nyíregyházán. A Vasvári Pál Gimnáziumban érettségizett, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen diplomázott biológia-kémia szakon. 2001-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás-vezető szakon szakvizsgát szerzett.

1999—2011 között minőségfejlesztési vezetőként is tevékenykedett, nevéhez és munkásságához fűződik az iskolai minőségirányítási rendszer tanúsíttatása, a IIASA-SHIBA díj elnyerése 2001-ben, majd az intézményi minőségirányítási program kidolgozása és működtetése a Zayban. Elnöke az iskolai alapítvány kuratóriumának, tagja az Első Nyíregyházi Lions Klubnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!