Uncategorized

2016.11.09. 16:09

London legjobb karácsonyi vásárai

London nem csak munkavállalás vagy tavaszi hosszú hétvége alkalmával bizonyul remek választásnak, hanem akkor is érdemes mellette dönteni, ha az adventi időszakról van szó.

London nem csak munkavállalás vagy tavaszi hosszú hétvége alkalmával bizonyul remek választásnak, hanem akkor is érdemes mellette dönteni, ha az adventi időszakról van szó.

Ilyenkor a főváros több pontján is találkozni karácsonyi vásárokkal és a jól ismert ünnepi dallamok is folyamatosan felcsendülnek. Egyébként az egész városra igaz, hogy a karácsony előtti hetekben fényárban úszik és az ünnep hangulata átjárja minden utcáját. Az ünnepi köntösbe burkolózott London sajátos hangulata kihagyhatatlan a város szerelmesei számára. A HotelsCombined szálláskereső azonban azt javasolja mindenkinek, hogy foglaljanak mihamarabb szállást, ugyanis az adventi hétvégéket sokan töltik majd Londonban. Nézzük, melyik karácsonyi vásárok forgatagába célszerű belekóstolni akkor, ha a városban járunk!

Csodavilág a Hyde Parkban

A Hyde Park egy része az adventi hetekben egészen január harmadikáig átalakul egyfajta különleges csodavilággá, ahol a vásárlás mellett óriáskerekezésre, táncolásra, játékra éppen úgy akad lehetőség, mint korcsolyázásra, vagy finomabbnál-finomabb falatok megkóstolására. A Winter Wonderland fényei már messziről látszanak, s a 60 méteres óriáskerék is felhívja magára a figyelmet. A Magical Ice Kingdom mesés jégből készült elemekkel várja a látogatókat, így a mesebeli állatok, a trónszék, és maga a kastély is jégből épül fel. A látnivalók között gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják kedvenceiket. A Mikulásföld névre keresztelt program alkalmával a gyerkőcök találkozhatnak a Mikulással, körhintázhatnak. Természetesen a kulináris élmények iránt rajongóknak sem kell hiányt szenvedniük. A svájci ízvilág bajor sör-remekekkel társul, de forralt bor is bőven akad a standoknál.

Southbank Centre Winter Festival

London méltán híres karácsonyi vásáráról van szó esetében, mely már december elején megnyitja kapuit. Hasonlóan a Hyde Parkban megrendezetthez, itt sem csupán csak arról van szó, hogy mindössze beszerezhetjük az ajándéklista hiányzó darabjait. A kis faházikók kínálta portékák mellett kórus, karácsonyi előadások, klasszikus zene, körhinta is várja a nagyérdeműt. Az már csak rátesz egyet az élményre és a látványra, hogy csak pár lépésre van az ünnepi fénybe öltöztetett London Eye.

Programok 29 helyszínen

Összességében véve 29 helyszínen szokták várni az árusok és a különféle programok a londoniakat, valamint a turistákat. A London Eye mellett megrendezett programokon túl a Millennium hídnál is remek lehetőségek vannak, de a London Bridge Karácsonyi Vásár is egészen egyedinek számít- már csak a helyszín apropóján is.

Ha karácsony, akkor csokoládé!

Nehezen képzelhetjük el az év végi ünnepeket édességek nélkül. Nem véletlen, hogy a Business Design Központban Csokoládé Fesztivál keretein belül hódolhatnak kedvencüknek az édességek rajongói. Persze ezzel korántsem ért véget a látnivalók sora, ugyanis a Buckingham Palotához közel is karácsonyi vásárra bukkanhatunk. A Greenwich Market karácsonykor is remek választásnak bizonyul.

 

London minden évben turisták sokaságát fogadja. Történelmi nevezetességei, modern komplexumai és múzeumai sokak kedvencének számítanak és híres mozifilmekből is visszaköszönnek. A híres várost azonban egészen más fényében láthatjuk az év végéhez közeledve. Mindegy, hogy csak néhány napot tudunk ott tölteni, vagy akár az ünnepeket is otthonunktól távol tervezzük, látnivaló és ünnepi fényben pompázó karácsonyi vásár akad majd bőven. Szállásfoglalás alkalmával azonban megéri előre gondolkodni, hiszen az olcsó, minőségi szálláshelyek általában gyorsan betelnek. Amennyiben nem mondanánk le a luxusról sem, akkor is számos szállodalánc közül válogathatunk a tökéletes kényelem érdekében. A szigetország fővárosa idén is rengeteg meglepetéssel készül az év utolsó hónapjában.

A cikk a HotelsCombined támogatásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!