Uncategorized

2019.03.11. 11:37

Hogyan lehet megszerezni egy jól fizető állást idehaza, külföldi munkavállalás nélkül?

<strong>Miért kényszerül valaki külföldi munkavállalásra? Mit lehet tenni, ha nem akarunk egy külföldi országba költözni? Hogyan szerezhetünk meg egy jól fizető állást?</strong>

Miért kényszerül valaki külföldi munkavállalásra? Mit lehet tenni, ha nem akarunk egy külföldi országba költözni? Hogyan szerezhetünk meg egy jól fizető állást?

Miért mennek külföldre az emberek?

Nem érdemes szépíteni, sajnos óriási mértéket ölt a munkaerő-elvándorlás. Megélhetési okokból egyre többet vállalnak külföldön munkát.

Ha valaki úgy dönt, hogy külföldre megy dolgozni, annak rendszerint 2 oka van:

1. Annyira speciális és keresett szakmája van, hogy külföldön a többszörösét keresi a hazai legmagasabb keresetének (Pl.: programozó, mérnök, stb).

2. Egyszerűen nem talál olyan jól fizető állást, amiből méltó életmódot tudna folytatni.

Sajnos a fokozódó munkaerő-elvándorlás mögöttes oka leginkább az utóbbi. Olyan állása van, aminek a havi fizetéséből egyszerűen nem lehet kijönni. Próbál jobban fizető állásokat találni, de nem sok sikerrel, míg végül nincs más hátra, mint a külföldi munkavállalás.

Nehogy azt gondoljuk, hogy könnyű meghozni egy ilyen döntést. Hátrahagyni a szülőföldet, a gyerekkori barátokat, a családot, az ismertséget, és egy idegen országban újrakezdeni a nulláról az életet közel sem könnyű. Ráadásul a tapasztalat azt mutatja, hogy annyira anyagilag sem kifizetődő ekkora áldozatot hozni. Egy nemrég készült írás pontosan a külföldi munkavállalással járó erőfeszítés és megtérülés arányát boncolgatja.

De látszólag nincs más megoldás, az élet pedig nem állhat meg. Mégis mit tehet az, aki nem akar egy idegen országba költözni?

Hogyan lehet jól fizető állást találni és megszerezni itthon?

Hányszor előfordul egy munkavállalóval, hogy jobbnál-jobb pozíciókra adja be a jelentkezését, esetleg interjúra is behívják. Érzése szerint nagyon jól szerepelt, szimpatikusnak találták, szinte tuti-biztos, hogy övé az állás, de aztán mégsem. Lehet még csak nem is kap visszajelzést.

Manapság nem elég megtalálni egy jó álláslehetőséget, hanem meg is kell szerezni.

A munkaerő-felvételi trendek megváltoztak. Ahogyan egy vállalkozásnak sem elegendő már feladni egy álláshirdetést, ha jó embereket akar felvenni, úgy egy munkavállalónak sem elegendő elküldeni pusztán e-mailben az önéletrajzát egy nyitott pozícióra.

Hányszor halljuk:

- “Volt egy jó kapcsolata…”

- “Protekciója volt…”

- “Nem értem, miért nem engem vettek fel…”

Sokan nem értik, miért történnek ezek.

Kétségtelen, hogy nem egyszer fordult már elő, hogy ténylegesen azért vesznek fel valakit, mert a főnök lányának az új barátja munkahelyet keres.

De sokkal több esetben csak arról van szó, hogy egy professzionális és transzparens munkaerő-kölcsönző / -közvetítő cég van a háttérben, aki ténylegesen gondoskodik arról, hogy a jelöltjei megszerezzék az állást.

A kölcsönző, közvetítő cég azzal keresi a kenyerét, ha az ügyfelei (a munkaadók és munkavállalók) egymásra találnak. Ennek érdekében olyan kapcsolatokat épít ki, és olyan helyeken van befolyása, amire egy átlag munkavállalónak nincs lehetősége.

 Milyen előnye van, ha közvetítő cégen keresztül pályázik valaki?

 • Megtalálják a neked való állást
 • Segítséget kapsz az önéletrajzod megfelelő elkészítésében
 • Felkészítenek az interjúra
 • “Eladnak téged”, hogy téged válasszanak
 • Mindezt teljesen ingyen
 • Ha nem elég, amit keresel; ha már azon gondolkodsz, hogy külföldön kellene dolgozni; ha már külföldi munkavállalóként olvasod ezt az írást, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, és kerítünk neked valami jobban fizető állást! ;)

  Szilágyi-Bécsi Tímea

  Ügyvezető Igazgató

  - PR cikk -

  Címkék#pr cikk

  Ezek is érdekelhetik