Záhony hírei

2013.05.26. 11:19

Budapesti kiránduláson jártak a Kandó ifjú közlekedésis diákjai

Május 22-én kirándulni mentek a Kandó Kálmán közlekedési szakközépiskola gimnázium és Dr. Béres József kollégium diákjai.

Május 22-én kirándulni mentek a Kandó Kálmán közlekedési szakközépiskola gimnázium és Dr. Béres József kollégium diákjai.

A diákok szerda hajnalban a 03:58-kor Záhonyból induló személyvonattal indultak neki a kiruccanásnak, amely öt és fél óra vonatozás volt oda-vissza. A vonat 9:45-re ért be a Nyugatiba, ezután trolibusszal folytatták útjukat a Közlekedési múzeum felé . A Közlekedési múzeumban a diákok 1 órányi szabadfoglalkozást kaptak mielőtt indultak volna tovább. A múzeumban sok érdekes kiállított régebbi közlekedési gép, eszköz volt. Ilyen Pl: a Lóvasút, gőzmozdony, omnibusz, Titanic, régebbi villamosok.

A diákok kipróbálhatták a hajó kormányzását, a 19-20. századi vasúti kocsikon való ülést/utazást, valamint a 19. századi távírda használatát is. Minden diák elmondása szerint nagy élmény volt a múzeum.

A múzeum után a városligetben pihentek meg, majd fojtatták útjukat ezúttal a Margit-sziget felé. Ám ez a szigeti túra nem úgy teljesült, ahogy eltervezték, mivel egy kellemes 20 perces zápor megzavarta őket. A diákok az eső elállta után visszaindultak a Nyugati felé, hogy benézzenek a West End áruházba is, ahol szintén egy órát töltöttek el. Ezután, aki akart villamossal átutazhatott az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat forgatási helyszínére, hogy találkozhassanak a sztárokkal. Sokan éltek ezzel a lehetőséggel, miután visszaérkeztek az állomásra a 18:29-kor induló vonatra felszállva elindultak hazafelé. A vonaton remek volt a hangulat annak ellenére, hogy öt és fél órát kellett ismét utazniuk.

Orbán Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!