A hideg vízben még nem jött meg a harcsák étvágya

Az eredményhirdetés egyik pillanata
Az eredményhirdetés egyik pillanata - © Fotó: magánarchívum
Levelek – A harmadik napra melegedett a hőmérséklet, változott a légnyomás, így aztán sikerült néhányat megfogni.

Hetvenkét órás harcsafogóversenyt rendeztek az elmúlt hét végén a Leveleki-víztározónál.

Nagy volt az érdeklődés a rendezvény iránt, hiszen a versenyző húsz csapat között voltak zalaegerszegi, soproni, győri, dunaharaszti indulók is. Részt vett a megméret­tetésen az egyik leghíresebb harcsázó horgász, Koós Ferenc is, aki rendületlenül végighorgászta egy stégen egy napernyő alatt a viharral és esővel tarkított 72 órát.

Életük legnagyobb hala…

Az ország egyik legjobb harcsás vizén a legmodernebb technikákat bevetve várták a ragadozó halak kapását ­éjjel-nappal a verseny résztvevői, azonban a hideg – 5–6 Celsius-fokos víz – megtréfálta a horgászokat, ugyanis nem voltak „harapós” kedvükben a harcsák a verseny elején. A harmadik napra melegedett a víz hőmérséklete, változott a légnyomás, így aztán sikerült megfogni 9 darab 10 kilogramm körüli harcsát.

Néhány harcsánál elszakadt a damil, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, mondták is a horgászok, hogy életük legnagyobb halától kellett búcsút venniük.

A szervezők tartottak attól, hogy a márciusi fagyos idő­járás miatt még nem indulnak be teljes lendülettel a ­harcsák, de a verseny időpontját nem tudták elhalasztani. Egyrészt már novemberben meg­hirdették a versenyt, s az indulók ekkorra időzítették a szabadságukat, másrészt a már többi ­meghirdetett miatt sem igen lehetett volna találni egy újabb alkalmas idő­pontot.

KMBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés