Találkozóra várják a vadászokat, a civileket

Bemutatókat is láthatnak a vendégek
Bemutatókat is láthatnak a vendégek - © Fotó: magánarchívum
Baktalórántháza – Az idei megyei vadásznapot Baktalórántházán rendezik meg augusztus 25-én. A vadásznap igazi ünnep minden vadász számára. Nem számít, hogy társasági vagy alanyi vadászról van-e szó, a szervezők mindenkit várnak, aki vadászjeggyel rendelkezik, hiszen a programok most nem elsősorban a szakmáról, hanem az összetartozásról szólnak.

Trófeákat is vihetnek

Ugyanakkor ez a vadásznap kiváló alkalom a vadászok és a civil társadalom egymáshoz közelítéséhez. A Vadászkamara megyei szervezete is kiemelten kezeli ezt a programot, és igyekszik évről évre megújuló, széles réteg érdeklődésére számot tartó műsorral kirukkolni.

A szakmai látnivalók és bemutatók mellett a gyermekek lesznek az idén a középpontban. Számukra a népi játékokon túl a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vadászhölgyek baráti társasága fog arcfestéssel, játékokkal és egyéb, mókás programokkal kedveskedni.

– Az idén a hagyományos főzőverseny mellé újításként szeretnénk bevezetni a vadászaink trófeabemutatóját. Nem titkolt célunk, hogy közelebb hozzuk ezzel a vadászokat egymáshoz, hiszen egy trófea megszerzésének története kiváló kezdete egy beszélgetésnek – mondta el érdeklődésünkre Fazekas Gergely, a vadászkamara megyei titkára. – Kérünk mindenkit, ha olyan trófeával rendelkezik, amit szívesen megmutatna a többi vendégnek, azt hozza el a rendezvényre.

(A jövő héten részletesebben írunk majd a megyei vadásznap programjairól.)

MMLBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés