Vidor fesztivál: Péntek este rendezzük a limerick-döntőt

Akt.:
Csütörtökön este az Aurevoir játszott a nagyszínpadon
Csütörtökön este az Aurevoir játszott a nagyszínpadon - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Lassan a végéhez közeledik a VIDOR Fesztivál, amely a múlt péntek óta színházi előadásokkal, kiállításokkal, irodalmi estekkel, táncházakkal, bábszínházi előadásokkal, koncertekkel várja a nyíregyháziakat és az ide érkezőket.

360 fokos videó: BMX-esek trükköztek a VIDOR-on

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Pénteken ad koncertet a fesztivál egyik sztárfellépője, Caramel.

A zenei kínálatra ma sem lehet panasz: ezúttal is négy koncert vár a fesztiválozókra. 17.30-tól a Nadara nyitja a sort: a Romániából érkező együttes muzsikája igazi kulturális olvasztótégely: székely, román, cigány és szász hagyományok ötvöződnek, megtoldva flamenco hangulatokkal, balkáni ritmusokkal.

Kirobbanó energia

A nagyszínpadon héttől a zimbabwei Mokoomba zenél. Dalaik között ráismerhetünk az ethno-jazzre, a saharai bluesra, a hip-hopra, a salsára, valamint a tonga zenéjére is. Mathias Muzaza, az együttes frontembere erőteljes, érzelmekkel teli hangját méltóképpen kíséri zenekara. Elhozzák nekünk az afrikai kontinens sokszínű hangját és kirobbanó energiáját. A The Guardian szerint ők az egyik legszórakoztatóbb fiatal együttes Afrikában – aki meghallgatja őket, minden bizonnyal igazat ad majd a lapnak.

file71od16kv1qem4ouk6bd-1_650

Molnár Ferenc Caramel életében 2004-ben következett be a fordulat: a Megasztár 2. szériájának győzteseként került be a zenei köztudatba. Sikere azóta is töretlen, a hazai könnyűzenei előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja, Facebook rajongótábora több mint 400 ezres, dalait 100 milliónál többször töltötték le YouTube-on és egyéb internetes felületeken. A nevéhez négy telt házas Aréna koncert, több országos turné, színházi és fesztivál-fellépés fűződik. Fonogram- és BRAVO-díjas, ötszörös platinalemezes, többszörös Petőfi TOP40, Mahasz TOP10-es szerző-előadó, aki ma a VIDOR Fesztivál közönségének muzsikál.

Caramel koncertje után is érdemes a téren maradni: jön a Bánfalvi Eszter Kvartett. Az együttes 8 éve alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Egyik vizsgájuk témája Cseh Tamás életműve volt, és egy annyira jól sikerült a koncert, amit összehoztak, hogy bejárták vele az országot, és egyértelművé vált: érdemes együtt maradniuk. Ma este mindenki láthatja, hallhatja: tényleg érdemes volt!

Visszatérés a görög szigetre

A fesztiválon nemcsak szabad téren lehet filmeket nézni, de a Krúdy Gyula Art moziban is: ma 17.30-tól például a nagy sikerű Mamma mia folytatását.

ma-fel-hattol-a-krudy-moziban_650

Tíz évvel azután, hogy az ABBA együttes slágereire építő film 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre. A 2. rész ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, a múltbéli kapcsolatok hogyan hatnak a jelenre.

KM


A VIDOR Fesztivál pénteki programjai

Kossuth tér

Kisszínpad

17.30: Nadara-koncert

22 óra: Bekvart-koncert

Nagyszínpad

19 óra: Mokoomba-koncert

20.30: Caramel-koncert

Móricz Zsigmond Színház

18 és 22 óra: Kivettem a fejemből egy gömböt, Krúdy kamara

19 óra: Az üvegcipő, nagyszínpad

Országzászló tér

16 óra: Jazz Mad Band, 17: Szüret utcza

Hősök tere

15.30–16 óra: Vidám manók, 16 óra: Bábszínház – Együgyü Mihók

Kossuth tér-Dózsa Gy. utca sarok

16 óra: Inverzio, 16.30: Nagyhalászi Zeneiskola, 17.30 és 18.30: BMX-bemutató

Kossuth téri szökőkút

16–18 óra: Buborékshow, 18 óra: Hullahopp

Házasságkötő terem előtt

16 óra: Hullahopp, 17 óra: Rike-Bálint, 17.30: Kokszi

Városháza előtt

16 óra: Rike – Bálint, 16.30: Kokszi, 17 óra: Duotrixx, 17.30–19 óra: 3D-s fotó

Belvárosi forgatag

15–24 óra: VIDOR falu (16–18.30: Gyertyán Balázs)

18 óra: Duotrixx – Gólyalábasok

16–19 óra: Pantomim, élőszobrok

15.30–19.30: Utcazene a VIDOR-on

15–2.30: VIDOR kert (16–18 óra: Tram Bull’n)

MŰvész Stúdió

18 óra: A IV. Nyírségi Limerickbajnokság döntője

Gávavencsellői Csicsergő Óvoda

10 óra: Bábszínház – Farkas és róka a lakodalomban

Aranyosapáti Napsugár Óvoda és Bölcsőde

10 óra: Bábszínház – Együgyü Mihók

Dögei Ifjúsági Ház

15 óra: Bábszínház – Farkas és róka a lakodalomban


Nyíregyháza - Ma jobbnál jobb koncertek várnak a fesztiválozókra! A zenei csemegékre éhes közönségnek nem lehet panasza a csütörtökre: négy koncertet is meghallgathatnak. Fél hatkor a Duo Montanaro lép a kisszínpadra, a két francia muzsikus felszabadult és könnyed előadásmódja pedig egy eddig ism...

Nyíregyháza - Jön a második ingyenes színházi előadás a Kossuth téren: Mészáros Árpád Zsolt főszereplésével a Legénybúcsú. A legénybúcsú a férfi baráti társaságok egyik legkedveltebb eseménye, mely a szórakozásról, és az agglegényélet búcsúztatásáról szól, s természetesen a nőkről. Így van ez a ...

Nyíregyháza - A műfaj legjobbjait hallhatjuk ma a Kossuth téren. Fellini varázslatos világa A tradicionális olasz és ciprusi dallamok elvarázsolták a közönséget. „A Commedia dell’Arte találkozása Fellini varázslatos világával, egy felfüggesztett pillanatkép, a szappanbuborékok könnyedsége é...

Nyíregyháza - Budapesten élő nyíregyháziak alkotják a MARMUNSK! együttest, amelynek története akkor kezdődött, amikor Iklódi Tomi (gitár/ének), Kiss Sanyi (basszusgitár) és Baku Laci (dob) egy közvágóhídi, 16 négyzetméteres próbateremben 2016 őszén elkezdtek együtt zenélni. Megírtak jó pár dalt, eze...

Nyíregyháza - Reméljük senki sem fáradt még el, hiszen vasárnap sem lesz sok pihenő: gőzerővel vidorgunk ma is! Jönnek a humor hazai nagyágyúi A korábbi évekhez hasonlóan az idén sem maradnak stand-up-sztárok nélkül a VIDOR Fesztivál látogatói. A Magyarországon (is) népszerű műfaj titka a kend...

Nyíregyháza - Két évvel ezelőtt a fesztivál kapott egy területet a Bujtosi-tó északnyugati oldalán, ahol a VIDOR létrehozói, szervezői egy ligetet alakítottak ki – olyan csendes, méltóságteljes helyet, ahol a legnagyobb rohanás közepette is meg lehet (és meg is kell) állni időnként. Emlékezni egykor...

A megnyitó résztvevői – köztük dr. Szabó Tünde – a kultúra összetartó erejéről is beszéltek
Nyíregyháza - - A VIDOR Fesztivál minőségében és szellemiségében is kiemelkedik a hasonló seregszemlék sorából, és hozzásegíti Nyíregyházát ahhoz, hogy az ország kulturális fővárosa legyen – mondta köszöntőjében dr. Szabó Tünde, az Emmi államtitkára. – Kultúra nélkül nincs felemelkedés, nincs bi...Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés