Zsűri minősíti a fúvósokat

A Demecseri Fúvószenekar a házigazda szerepét is betölti
A Demecseri Fúvószenekar a házigazda szerepét is betölti - © Fotó: magánarchívum
Demecser – A fúvószene és a rézfúvós hangszerek fellegvára lesz egy napra Demecser, ugyanis a rétközi városban április 8-án immár hetedik alkalommal rendezik meg a fúvószenekari fesztivált és minősítő versenyt, míg negyedik alkalommal ad otthont a település a „Trombita szól, dob pereg…” elnevezésű rézfúvósversenynek.

Az ország minden tájáról

Érkeznek versenyzők többek között Budapestről, Fótról, Kiskunfélegyházáról, Orosházáról, Szolnokról, Salgótarjánból, de bemutatják tudásukat a demecseri fiatalok mellett a kisvárdai, ibrányi, nyíregyházi, mátészalkai, újfehértói, vasmegyeri, nyírbátori növendékek is. Fúvószenekar érkezik Felsőzsolcáról, Miskolcról, Szendrőről, de hallhatják az érdeklődők a házigazda Demecseri Fúvós­zenekart, a Nagyhalászi Fúvószenekart és a nyíregyházi Vikár Sándor Ifjúsági Fúvós­zenekart.

Az egyéni versenyek 9 órakor kezdődnek szombaton az általános iskola és művészeti iskola épületében, 10 órakor lesz a megnyitó a nagyteremben.

Térzene a parkolóban

A fúvószenekarokat 10.30-tól minősíti a zsűri, majd délután öt órától örömzenélés lesz 200 zenész közreműködésével. Három zsűri minősíti majd a versenyzőket, ugyanis külön kategóriában versenyeznek a zenekarok, a trombitán és harsonán játszó fiatalok, valamint a kürtösök, a tenorkürtösök és a baritonosok.
A rendezvény ideje alatt színesíti a programot hangszerbemutató és a vásár, a kottavásár, a hangszerjavítási és karbantartási útmutató, a kézműves-bemutató és a térzene az általános iskola parkolójában. KMDemecser.
SZON.HU


hirdetés