A női és férfi szerepek

A női és férfi szerepek
A mai világban ezek a szerepek összemosódnak és sok nő kerül férfi szerepbe, de a férfiaknak is gyakran okoz gondot, hogy nem tudják, hogyan éljék meg férfiasságukat.

Mivel korunkban alig van meg annak a kultúrája, hogy hogyan kell ezeket, a klasszikus szerepeket átélni, ezért sok férfi mindössze a durvaságban és a minduntalan szexuális önigazolásban keresi a megoldást, mindhiába. A nők pedig látván a fiatal, életerős és céltudatos nőket, elmagányosodnak, mivel nem képesek a befogadó és elfogadó szerepet őszintén átélni.

Klasszikusan a nő az otthon melegének az őrzője. Ő az, aki vigyáz a család békéjére, rendjére. Ő az. Anya a gyermekek és a világ számára, és Ő a Szerető a férfi számára. Egy kapcsolatban főként a nő felelős azért, hogy megmaradjon a férfi vágya mindennap arra, hogy meghódítsa őt. A férfi pedig a pap, aki tanít, a tudás letéteményese, akinek bölcsessége révén a család biztos anyagi háttérben élhet, és ő a harcos, aki mellett biztonságban érezheti magát a nő és a gyermek.

Manapság azonban mindez elködlött. A férfiak nem kapnak mintát, hogyan kell a nőkkel gyengédnek, és hódítónak lenni. Valójában nem más országokat kell a férfinak meghódítania, hanem minden egyes nap saját párját. Az apák mintául szolgálnak a gyermekeiknek, akik manapság legtöbbször sajnos mindössze annyit láthatnak, hogy a férfi durva, nem képes szembenézni a kihívásokkal, nem képes szembenézni saját gyengeségeivel, de saját gyengédségével sem.

S, minthogy az apák nem adnak fiaiknak megfelelő mintát, kénytelenek maguk tudatosan foglalkozni azzal, mintát kapjanak. A nők pedig sokszor a társadalmi elvárások nyomására akarnak anyák lenni, miközben a klasszikus anya szerepet nehezen vállalják föl. Hiányzik belőlük az elfogadás és olyan mély szabadságvágy, van a szívükben, hogy minden kötöttség megbéklyózza a lelküket.

Ráadásul, ahhoz, hogy a férfi valóban férfi lehessen, a nőnek igazi nővé kell válni. Ez persze nem azt jelenti, hogy el kell dobni mindazt, amit a modern kor nyújthat egy szabad nőnek, de mindenképpen újra kell értelmeznünk a női szerepeinket és a modern világban egy új szemléletű, modern nővé kell válnunk. Olyanná, aki képes a nőiességét elfojtások és kielégítetlen vágyak nélkül megélni.

De hogyan ötvöződik a klasszikus nőiesség a modern harcos, agilis, karrier orientált nőképpel. A nőnek fel kell vállalnia azt az alapvető női szerepet, hogy ő lesz a férfi múzsája, vagyis inspirálnia kell a férfit, különben elveszti minden ösztönző erejét, és passzívvá válik. A nő tehát aktivitásában a férfi aktivitását hivatott felébreszteni, hogy lángja a féri lángjává, váljon.

A teljes cikk a Harmonet oldalán olvasható.
hirdetés