Nyíregyháza

2020.10.10. 16:04

Régi-új elnök az Iposz élén

A járvány új kommunikációs gyakorlatot kíván meg az iparosságtól is.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége megtartotta XXXVII. Programalkotó és Tisztújító Közgyűlését, ahol Németh Lászlót, a jelenlegi elnököt nagy többséggel választották meg a következő négy évre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szervezett iparosait képviselve Huray Gábor a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület Egyesület, Nagy János a Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület Egyesület, Bagaméri Árpád a Nyírbátori Általános Ipartestület és Topjánszki Irén a Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület Egyesület, Géresi József a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ipartestületek, Kisvállalkozások Szövetsége küldötteként vett részt az országos közgyűlésen.

Németh László (Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület), az Iposz újraválasztott elnöke a választást megelőzően nyitóbeszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az iparosközösség az informatikai és technológiai forradalom miatt jelenleg komoly kihívásokkal néz szembe. Németh szerint az iparosoknak meg kell felelniük a technológiai és környezetvédelmi kihívásoknak, miközben meg kell őrizniük a szakmájuk iránti elhivatottságot és identitásukat is.

Az Iposz elnöke leszögezte: a magyar gazdaság közel 98 százaléka egyéni, családi mikro- és kisvállalkozás. Ez a vállalkozói sokaság továbbra is a foglalkoztatás legfőbb bázisa Magyarországon. A nagyvállalatoknak, csakúgy, mint a lakosságnak, továbbra is szükségük van a vállalkozók szolgáltatásaira. Nekik viszont folyamatosan képezni kell magukat, amiben az Iposz, ahogy eddig, a jövőben is segít.

Németh László az aktuális helyzetet értékelve elmondta, a világjárvány megjelenése új együttműködési formák kialakítását, gyakorlatának elsajátítását írja elő, amelyek nélkül nehéz lesz a versenyképesség megőrzése, a piacon maradás fenntartása, munkahelyeink megőrzése és az iparosvállalkozások tovább folytatása.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában