Racionalizálás helyett halálos ítéletet mondtak

By Gabriella Pataki
Nyíregyháza – A múlt heti, önkormányzati közgyűlésen elhangzottak és az azon megszületett döntések miatt gondolta úgy az MSZP városi szervezete, hogy sajtótájékoztatót tart szerda délelőtt. Több dologgal nem értenek egyet a szocialisták a városvezetéssel, dr. Moskovits Károly részletezte is ezeket az aggodalmakat.

– Amennyiben a Szabolcs Volán helyzetébe akár országos szintű beavatkozás nem történik és a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor az a szabolcsi megyeszékhely tömegközlekedésének ellehetetlenülését fogja okozni. Bár a járműpark az előző városvezetésnek köszönhetően kitűnő állapotban van, az áremelések és az elhibázott intézkedések miatt egyre mélyebb kátyúba süllyed a város közlekedése – mondta az önkormányzati képviselő.

Nagy László frakcióvezető kitért a közművelődési intézményekkel kapcsolatos változásokra is. – A félmegoldások általában sikertelenséggekkel végződnek, szervezetünk a művházak és fiókkönyvtárak teljes vagy részleges bezárásának is ezt a jövőt jósolja a városvezetés döntése miatt. A butykatelepi, a borbányai, a kistelekiszőlői, a vajdabokori és a felsősimai közösségi színterek szakmai munkáját nem lehet a létszámcsökkentések után az eddigi színvonalon folytatni, ami előbb-utóbb majd a teljes leépüléshez és megszűnéshez is vezethet. Ezért gondoljuk azt, hogy ez nem részleges bezárás, hanem egész egyszerűen egy halálos ítélet kimondása ezen intézmények felett. A Jósavárosi fiókkönyvtár bezárását sem támogattuk, szerintünk a bezárás mellett érvként felhozott alapítványi könyvtár könyvállománya nincs a megfelelő színvonalon.

A frakcióvezető kifejtette a véleményét a Szociális Gondozási Központ új vezetőjének kinevezésével kapcsolatban is. – Több mint érdekes, hogy az egyik Fideszes önkormányzati képviselő közeli hozzátartozója lett a gondozási központ vezetője. Ez a kinevezések hátteréről mindent elmond – közölte Nagy László.

– Tarnavölgyi Gergely –Jósaváros.
SZON.HU


hirdetés