Ajak, Párizs, Budapest – bárhol jó a szeretteikkel

Akt.:
Danielle Brisebois Párizsban járt a szerelmével
Danielle Brisebois Párizsban járt a szerelmével - © Fotó: Magánarchívum
Kisvárda, Nyíregyháza – Horváth Zoltán látogató, Dani Brisebois fogadó szerepben tölti az ünnepi hetet.

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek megfelelően, aki csak teheti, a családja, szerettei körében tölti ezeket a napokat. Nincs ez másként a sportolóknál sem, ám nem mindenki tudja megoldani a rokonlátogatást. A Kisvárda Master Good labdarúgói abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a csapatfoglalkozások csak az új év második hetében kezdődnek el, a Fatum-Nyíregyháza röplabdázóinak viszont csak öt szabadnap áll a rendelkezésükre. Ami közös, hogy egyik csapatnál sem feledkezhetnek meg a profi sportolói mivoltukról.

Nem édesszájú a gólvágó

– Az idén nem terveztem semmi különösebb programot az ünnepekre, végig a családdal lehetek – mondta Horváth Zoltán, a kisvárdaiak leggólerősebb játékosa. – Ajakon ünnepeltünk a szüleimnél, ott jött össze mindenki. Heten vagyunk testvérek, plusz a gyerekek, szóval szép nagy a társaság. Leginkább ilyenkor tud találkozni az egész család, hiszen van olyan testvérem, aki Budapesten él, én Kisvárdán lakom, de a többieket is másfelé sodorta az élet.

Figyelni kell az étkezésre

– Az edzéseket csak január 7-én kezdjük, de kaptunk egyéni edzésprogramot, amit már ezen a héten el kell kezdenünk – folytatta a futballista. – Az étkezésre is oda kell figyelni, ezt nagyon komolyan veszik a csapatnál. Ilyenkor természetesen nálunk is megtalálható az asztalon a halászlé, a töltött káposzta, a töltött hús és az ezekhez hasonló karácsonyi fogások, amikből ehetek, de csak mértékkel. Nem mondanám magamat annyira süteményesnek, ezért azt könnyebb nélkülöznöm.

A Fatum-Nyíregyháza játékosai 22-én még nem nagyon gondolhattak a bejglire, sokkal inkább egy továbbjutásra fájt a foguk. Ezt meg is valósították, a Kaposvárt 3:0-ra legyőzték a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, onnantól kezdve öt napot kaptak a pihenésre. Mivel Kanada nem éppen a szomszédban van, ilyen kicsi időre nem lett volna értelme hazautaznia Danielle Brisebois-nak, ám ő sem töltötte egyedül a karácsonyt.

– Öt napot kapunk, ezért én most nem utaztam haza, viszont a barátom meglátogatott – fogalmazott a nyíregyházi együttes szélső ütője. – Elutaztunk Budapestre, majd néhány napot Párizsban töltöttünk az ünnepek alatt, aztán tértünk vissza Nyíregyházára. Normál esetben a családomnál szoktam tölteni a karácsonyi napokat, nagyjából tizenöten jövünk össze ilyenkor. Sokat nevetünk, jókat beszélgetünk, este pedig együtt vacsorázunk. A kedvencem a pulyka krumplipürével.

Az ünnepek alatt Dani sem habzsolhatott kedvére, merthogy a hét második felében újra munkába áll a Fatum is, amelyre a következő fel évben az eddigieknél is keményebb meccsek várnak.

MKKisvárda.
SZON.HU


hirdetés