Gipszálarcot is festettek Várdán

Gipszálarcot is festettek Várdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központban szombat délelőtt már gyülekeztek a Farsangi Játszóház résztvevői.

A résztvevők gipsz álarcokat színeztek, valamint papírálarcokat, szemüvegeket, bohócokat készítettek festettek és különböző díszeket készítettek. A kézműves foglalkozások mellett logikai játszótérrel válták a gyerekeket s az őket kísérő szülőket, nagyszülőket a szervezők. De volt önvédelmi és harcművészeti bemutató is a pódiumteremben. Míg az előtérben javában zajlottak a farsangi játszóház programjai, addig a színházteremben próbáltak a vasárnapi kettős előadásra a Kisvárdai Csellózenekar tagjai. A koncerten hazai és külföldi rajzfilm,– és mese klasszikusok kelnek majd életre a csellók húrjain február 17–én vasárnap 15.00 és 18.00 órától, a kisvárdai Művészetek Háza színpadán.

A nap záró programjaként a Dió Duó népzenei együttes „Hagyományok útján” című műsorával a népmesék, a néphagyományok világába röpítették a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az ismert népdalok mellett saját szerzeményeket is játszottak, a klasszikus és kortárs gyermekirodalomból merítve. Természetesen a műsor fő témája a farsang volt. Így megénekeltették és aktív közreműködésre hívtak minden megjelentet, kicsiket és az őket kísérő szülőket, nagyszülőket egyaránt.

– Vincze Péter –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés