Jubileumi hangverseny a Vasvári-gimnáziumban

Az ének-zene tagozat jelenlegi vezetői: Puskás Bernadett és Mikó Gyöngyi
Az ének-zene tagozat jelenlegi vezetői: Puskás Bernadett és Mikó Gyöngyi
Nyíregyháza – Ötven évvel ezelőtt, az 1968/69-es tanévben kezdte meg működését a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban az ének-zene tagozat.

Az elmúlt öt évtized során kiváló, magas színvonalú szakmai munkát végeztek azok az énektanárok és karvezetők, akik itt dolgoztak: az alakulás idején Gebri József és Fehér Ottóné karvezetők, később pedig G. Simon Zsuzsa, Ferenczy Erzsébet, ­Tomasovszky Katalin, Szalárdiné Szondi Adrienn, Zomborné Balogh Adrienn neve fűződött a tagozathoz, napjainkban pedig Mikó Gyöngyi és Puskás Bernadett vezeti a tagozatot.

Mostani és régi diákok

Néhány évig Gebri József tanár úr is dolgozott a Vasvári-gimnáziumban.

– A zeneművészeti főiskola után a nyíregyházi zeneiskolában kezdtem el dolgozni fagott- és ütőtanárként. A művelődési osztály akkori vezetője, Fekete Ferenc egy nap megkérdezte, elvállalnám-e az iskolai énekkart. Mondtam, hogy igen. Másnap azt kérdezte: Ugye, a zenekart is elvállalod? Ismét igent mondtam, hiszen szerettem csinálni. Amikor találkoztunk egy hét múlva, akkor azt mondta: te leszel ott az énektanár. Mivel nem volt egyetemi végzettségem, Tarcai Zoli bácsi tartotta a zenei tagozat óráit, mellette én vezettem az énekkart, s tartottam a többi osztály énekóráit. Mikor a Vasvári-gimnáziumból kivált a Krúdy Gyula Gimnázium, a régi vasvárisokból és az új krúdysokból megszületett az Ifjú Zenebarát Kórus, amelyben az ének-zenei tagozat fiú tanulói hosszú éveken át énekeltek.

A jubileumi koncert a Vasvári Pál Gimnázium aulájában ma 17 órakor kezdődik mostani és régi diákok közreműködésével.

KM


A Vasvári Pál Gimnázium leánykara Tomasovszki Katalin és Mikó Gyöngyi vezetésével az 1990-es évek elején
Nyíregyháza - Jubileumi hangversennyel emlékezik az elmúlt fél évszázadra a Vasvári Pál Gimnázium. Ötven évvel ezelőtt, az 1968/69-es tanévben kezdte meg működését a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban az ének-zene tagozat. Hivatás lett a zene Az oktatási intézmény Tarcai Zoltán főiskolai tanár ...Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés