Kisvárda Master Good – Bátor játék volt a siker kulcsa

A havas pályán nem volt könnyű dolga a kisvárdaiaknak, de Sassáék (labdával) jól alkalmazkodtak a körülményekhez
A havas pályán nem volt könnyű dolga a kisvárdaiaknak, de Sassáék (labdával) jól alkalmazkodtak a körülményekhez - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Dajka László szerint a csapata megérdemelt győzelemmel zárta az évet.


Az NB I. őszi idényének végéhez érve egyre jobban letisztult a kép, látszik, hogy melyik csapatok küzdhetnek a bajnoki címért, és – ami sajnos a Kisvárda Master Good szempontjából fontosabb – melyek harcolnak a kiesés elkerüléséért. Ebből a szempontból a szabolcsiak legnagyobb riválisai a Haladás, a Diósgyőr, valamint a Puskás Akadémia és bár az MTK nem feltétlen tartozik ezek közé, úgy tűnik, a játéka fekszik a várdaiaknak, hiszen az előző szezonhoz hasonlóan már kétszer megverte. Az imént felsorolt együttesek ellen tehát minél több pontot kellene gyűjtenie az újoncnak, amely ebben a szellemben lépett pályára az utóbbi hetekben.

Néhány perces MTK-nyomás

– Abszolút egyenrangú ellenfele voltunk az MTK-nak, az első félidőben nekünk voltak nagyobb gólszerzési lehetőségeink, nekik szinte semmi – értékelte Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője a szombaton szakadó hóesésben elért 1–0-s győzelmet. – A második játékrészben szintén alakítottunk ki helyzeteket, volt egy időszak, amikor beszorítottak minket, de megúsztuk. Előfordul az ilyen, amikor elhibázunk egy-két passzt, eladjuk a labdát a saját térfelünkön, ekkor belelkesedik az ellenfél és néhány percig nyomás alatt tart minket, de ahogy most is, néhány jó labdakihozatal megnyugtatott bennünket. Utána nekünk is volt két nagy helyzetünk, ebből az egyiket Ilics értékesítette is. Magunkhoz képest jól futballoztunk, megérdemelt győzelmet arattunk.

Csapatvédekezésben javultak

Lucasék jól zárták az évet, hiszen megverték a Puskás Akadémiát, döntetlent játszottak a Diósgyőr vendégeként, majd jött a kék-fehérek elleni siker. Mindezek ellenére sem tudtak elmozdulni a kieső zónából, mert a DVTK is összeszedte magát, immáron öt meccse veretlen.

– Az utóbbi meccseken bátrabban futballoztunk – mondta a várdai mester. – Amikor ideérkeztem, akkor is ez volt a kulcs, szereztünk is pontokat. Utána kerestük a legjobb megoldást a játékosállomány számára, variáltunk kicsit, talán időnként mélyebbre húzódtunk, ami nem fekszik nekünk. A csapatvédekezésben és a labdaszerzésekből indított támadásokban javultunk, ennek köszönhetően életben maradtak a reményeink. Az ellenfelekkel nem szabad foglalkoznunk, csak azzal kell törődnünk, hogy minél több pontot szerezzünk.

MK


Kisvárda - A Kisvárda sorozatban negyedszer győzte le a fővárosiakat, és sikeresen zárta az évet. Némi túlzással azt állíthatjuk, ha az MTK labdarúgói, alkalmazottjai meghallják a Kisvárda nevet, megremegnek a lábak és joggal fogja el őket rossz érzés. Noha Feczkó Tamás, az NB I. másik újonccsapatá...Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés