Kisvárda Master Good – Ez már jobban nézett ki!

Diallo (balra) szertefoszlatta a kisvárdaiak pontszerzési reményeit
Diallo (balra) szertefoszlatta a kisvárdaiak pontszerzési reményeit - © Fotó: nso.hu
Kisvárda – Megint rúghattak tizenegyest a Várdának, Felipe védett, az újonc végül egy góllal kapott ki Újpesten.

A Sevilla elleni Európa-liga-selejtező után több helyen is módosult az újpesti összeállítás csütörtökről vasárnapra, a Kisvárda elleni bajnokiból mások mellett kimaradt a parádés szépítő gólt szerzett Zsótér Donát is. A felfrissített kisvárdai szakmai stáb pedig jobboldali védőként bevetette a héten igazolt Cornel Enét és már Horváth Zoltán is a kispadon kapott helyet.

Felipe büntetőt hárított

Nem meglepő, hazai labdajáratással indult a meccs, a várdaiak védekezésre rendezkedtek be. Ezúttal jóval fegyelmezettebben tették, mint az eddigi két meccsen, és a megszerzett labdát ugyan eleinte könnyen visszaadták ellenfelüknek, de Hej Viktor kaput elkerülő lövésénél mégis a meccs addigi legnagyobb helyzetét könyvelhettük el.

Aztán nem kerülhette el a sorsát az újonc, abban az értelemben legalábbis, hogy a harmadik meccsen a harmadik tizenegyest is megkapta az ellenfele. Jogtalant, tesszük hozzá, mert bár Ene valóban röviden passzolta el a labdát, de Felipe kapus előbb a labdát rúgta el a rárontó csatár elől. A brazil kapus aztán a Vidi elleni után a második büntetőjét is megfogta – tartást adva ezzel a csapatának.

A túloldalon Vári Barnabás helyzete is volt akkora, mint maga a tizenegyes, de Brana Ilics szabadrúgása után négy méterről fölé lőtte a labdát. Szünet előtt nemcsak Obinna Nwobodo földről a lécre pattanó fejese okozott még izgalmat, hanem az is, hogy egy újpesti szurkolót négy biztonsági embernek kellett kivezetnie a stadionból.

Előzőleg a családi szektorból többen a pályára ugrottak, és megpróbálták letépni a kerítésre feszített várdai zászlók egyikét. Ebből aztán támadt egy kis perpatvar, az újpesti drukker meg is sérült, így a rendezők a mentőkhöz vitték ellátásra.

A második félidő kezdő sípszavára az eső is eleredt, a pályánlévőktől fokozottabb koncentrációt követelt meg a felázott pálya. Ennek a 66. percben lett különös jelentősége, amikor Lucas Bertucci az alapvonalnál fel akart szabadítani, de elcsúszott, a labda pedig kigurult a játéktérről. A futballnak pedig az az egyik törvényszerűsége, hogy az ilyen szögletből gól születik – hát persze, hogy így történt most is. Ekkor már pályán volt a hazaiaknál Zsótér Donát és Tischler Patrik is, kisvárdai részről a Sassá debütált, a bekapott gólt követően pedig kétcsatáros játékra váltott a szakmai stáb azzal, hogy bevetette a sérüléséből visszatérő Horváth Zoltánt.

A cserecsatár közel is járt az egyenlítéshez, de a kapus kezei közül fejelte ki a labdát, így az hiába pattant újpesti kézre, kifelé jöhetett szabadrúgás. A végén mintha Sassá lövése is újpesti kézen csattant volna, de mehetett a játék tovább, Felipe kapus pedig Zsótér olyan lövése után védett nagyot, amelyből a Sevilla ellen betalált.

Nem kérdés, a játék képe alapján megérdemelten nyert az Újpest, azonban a kisvárdaiak azon reménye valóra vált, hogy játékban, szervezettségben és talán a támadásvezetés terén is előreléptek egy picit. Ez már így jobban festett, de pont még nem járt érte..

– Bodnár Tibor –


Az újonc Kisvárdát győzte le először az Újpest
Budapest - Az Újpest először nyert a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényében, miután a harmadik forduló vasárnapi játéknapján 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát. OTP Bank Liga, 3. forduló: Újpest FC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0) Szusza Ferenc Stadion, 2029 néző, v.: Andó-Szabó gólszerz...Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés