Kisvárda Master Good – Szokni kell ezt a légkört

Akt.:
Felipe Ventura hiába mutatott be bravúrokat, nem ő a ludas abban, hogy végül négyszer is megzördült kapujának hálója
Felipe Ventura hiába mutatott be bravúrokat, nem ő a ludas abban, hogy végül négyszer is megzördült kapujának hálója - © Fotó: vidi.hu
Kisvárda – Az élvonalban az ellenfél könyörtelenül kihasználja a hibákat, a Vidi is ezt tette az újonccal.

Megtörtént. Szombaton a bajnok Vidi vendégeként lejátszotta első élvonalbeli meccsét a Kisvárda Master Good együttese. Emlékezetesre sikeredett a találkozó, volt kiállítás, kivédett tizenegyes, sárga lapot begyűjtő bemelegítő focista, kapusbravúr. Sajnos, ami a legfontosabb: a három pontot a székesfehérváriak kapták, mert négy nullára győztek. A fehérváriak sikere benne volt a pakliban, ilyen eredményre volt a nagyobb esély, ám a várdaiak szerettek volna meglepetést okozni.

– Az elejével nem volt probléma, ám a semmiből csináltunk egy tizenegyest és kaptunk egy pirosat, ami így utólag visszagondolva nem biztos, hogy az volt – kezdte visszapillantását a találkozóra Kondás Elemér, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

Más lett volna tizenegyen

– Volt egy lökés, utána viszont kifelé ment a labda, ütköztek, szerintem erős volt a piros. Mint ismert, a tizenegyest kivédte Felipe, más lett volna, ha azt berúgják, viszont maradunk tizenegyen. Így viszont felőröltek bennünket, hiszen a Vidi van olyan jó csapat, hogy a nyolcvan perces emberelőnnyel élni tudjon. A mi szempontunkból viszont kemény volt az emberhátrány. Ráadásul vétettünk olyan hibákat, amelyekkel megkönnyítettük az ellenfél dolgát. Sajnos, a szombati találkozón minden olyan hibát elkövettünk, amit egy csapat egyszerre, egy meccsen ritkán szokott. Remélem, ebből mindenki tanult.

Hamar jött az első gól

– Sajnos, a kiállítást követően védekezésben hibáztunk és hamar gólt kaptunk – folytatta Kondás Elemér. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, voltak játékosok, akikkel nem voltam elégedett. Felipe a négy kapott gól ellenére megmutatta a kvalitását. A Vidi az emberelőnyben kihasználta tudásbeli fölényét, mi pedig a hibákkal megkönnyítettük a dolgukat. Korábban is mondtam, hogy az élvonalban nem lehet hibázni, hiszen az ellenfél könyörtelenül büntet. A másodosztályban még meg lehet úszni egy-egy hibát, de itt az NB I.-ben hamar büntetnek.

Nem remeghetnek a lábak

– A kiállítás után Brana Ilicset visszavontuk negyedik középpályásnak, a két csatárnak mondtuk, hogy egyik se zsírozza ki magát. Igazából négy-négy-egyet lehet ilyenkor játszani. Szünetben rendezni kellett a sorokat, mert nagyon ránk jöttek.

– A kiállítás után bátortalanná váltunk, nem mertünk úgy futballozni, ahogy szerettünk volna. Néhány játékosnak kissé remegett a lába, ám így nem szabad pályára lépni ha eredményt akarunk elérni. Szokni kell ezt a légkört, tudjuk nagyon jól – így Kondás Elemér

MLKisvárda.
SZON.HU

További hírek a BOON - ÉM Letöltések kategóriából


hirdetés