Sok helyzetből csak egy bátori gól

Támadóposzton Pálinkás Gergő (piros mezben) vette át Hornyák Marcell örökét
Támadóposzton Pálinkás Gergő (piros mezben) vette át Hornyák Marcell örökét - © Fotó: Janics Attila
Nyírbátor – Mentálisan is bírni kell a gyűrődést, mert nagyon éles lesz a tavaszi versenyfutás a labdarúgó NB III-ban.

Minden rendben volt a nyírbátoriak idei első NB III-as mérkőzésén, csak az eredmény nem. Az NB III-as NYFC jól játszott, helyzeteket dolgozott ki a Cigánd ellen, ám mivel hátrányba került, az eredmény után kellett futnia, és csak utolérte ellenfelét (1–1), megelőzni nem tudta.

– Elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy a várhatóan védekezésre koncentráló ellenféllel szemben tudunk-e majd helyzetet kialakítani – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Tudtunk, nem is keveset, de azok többségét ki is hagytuk. Új játékosaink, Csernák Martin és Bíró Dominik is hibáztak a befejezéseknél, amit elsősorban a játékhiány számlájára írhatunk. Meg tudtuk fékezni a cigándi kontratámadásokat is, a góljuk előtt sajnos éppen abban a pozícióban hibáztunk, ahol nem lenne szabad. Az egyenlítést követően lendületbe jöhettünk volna, ám ekkor jött Bagi Ákos kiállítása. Ennek az a tanulsága, hogy nagyon szoros a mezőny, öt pontra van tőlünk az ötödik, de az utolsó helyezett is, aki nem bírja mentálisan a feszültséget, az nehéz helyzetbe kerülhet.

A bátoriak a következő két hétben nem panaszkodhatnak majd meccshiányra, hiszen a szombati, putnoki fellépés után jövő héten szerdán pótolják a nyitányon Tiszaújvárosban elmaradt mérkőzést, majd a Füzesgyarmatot fogadják.

KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés