Zöldítenek a Kertvárosban is

Keczkó János és dr. Ulrich Attila ismerkedett az iskola faállományával
Keczkó János és dr. Ulrich Attila ismerkedett az iskola faállományával - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Százhetvenkét pályázat érkezett be az Ültess egy fát a holnapért! elnevezésű felhívásra.

Épp törzshajlítással töltötték az időt a Könyök utcai kertvárosi általános iskolában, amikor a péntek reggeli helyszíni bejárás résztvevői a nyakukat meresztve fürkészték a területet: hol lehet majd fát ültetni, melyek a veszélyeztetett példányok? Az Ültess egy fát a holnapért felhívásra jelentkezett a remek adottságokkal rendelkező tagintézmény is.

Örömmel vállaljuk a növények gondozását.” Horváthné Reményi Lívia

Biztosítják a fákat

– Ez egy nagyszerű lehetőség: ingyen juthatunk olyan fához, amivel szebbé tehetjük a környezetünket. Ráadásul szakemberek segítenek nekünk, mi pedig örömmel vállaljuk a növények gondozását – jelentette ki Horváthné Reményi Lívia igazgatóhelyettes.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére írták ki a fásítási programot Nyíregyházán. Az aktuális ­pályázatra 172-en jelentkeztek.

– Külön öröm, hogy nem csak intézmények, hanem társasházak és magánszemélyek is benyújtották az igényüket – nyugtázta dr. Ulrich Attila alpolgármester, és megerősítette, hogy a későbbiekben a program folytatódik.

A NyírVV Nonprofit Kft. biztosítja a fákat, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata.
– Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, a benyújtott pályázatokat érkezési sorrendben, a készlet erejéig bíráljuk el – közölte Keczkó János közterület-fenntartási irodavezető, aki megerősítette, hogy a következő pályázatot az Ültess egy fát a holnapért! program keretében augusztusban írják ki.

– LTL –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés