Küldjön hírt! – Nagy sikerű világklub-est Mátészalkán

Küldjön hírt! – Nagy sikerű világklub-est Mátészalkán
Mátészalka – A Panoráma Világklubot bemutató kisfilm vetítésével kezdődött a minap a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Dienes Galériájában a Világklub-est, amelyet Joó Géza műsorvezető nyitott meg, s köszöntötte a nagy számban megjelenteket és a város vezetőit, dr. Hanusi Péter polgármestert és Torma Tamás alpolgármestert.


Először a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola néptánc szakos növendékei: Kiss Anna, Somogyi Dániel, Bodó Krisztina, Kun Fruzsina Jóni Richárd Szabó József és Szilágyi Gyula adták elő nagy tetszéssel fogadott műsorukat (felkészítő tanáraik: Garaj Ágnes és Kurinszky Márk), majd Dr. Hanusi Péter Mátészalka város polgármestere, utána Székely Lászlóné, a Mátészalkai Világklub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezt követően Szoó Anikó adta elő Reményik Sándor Mindhalálig című versét, majd dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke, főszerkesztő beszélt Wass Albert munkásságáról, a nemrég megjelent Örökségkönyvről, majd az író műveiből Józsa Csaba, Szabó Zsombor, Doszpoth Lara – (ők ketten a Mátészalkai Képes Géza Általános Iskola diákjai) adott elő. Végül Bugja Hanna énekelte el a Magyarok Világhimnuszát. A nagysikerű est a könyv dedikálásával és fogadással ért véget.

– Gál Mónika –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés