“Miért pazarolják a postaköltséget és a nyomtatvány árát ilyen bagatell összeg miatt?”

“Miért pazarolják a postaköltséget és a nyomtatvány árát ilyen bagatell összeg miatt?”
© Illusztráció: getty images
Mátészalka, Nyíregyháza – Egy forintos pénzbefizetésre felszólító csekk érkezett a minap a NYÍRSÉGVÍZ Zrt-től egy mátészalkai olvasónkhoz, aki elpanaszolta, hogy nem érti, miért pazarolják a postaköltséget és a nyomtatvány árát ilyen bagatell összeg miatt.

Megkerestük a szolgáltatót, ahol azt a választ kaptuk, hogy a telefonhívást visszahallgatva és a konkrét számlát leellenőrizve megállapították: a probléma félreértésen alapul.

– A kapcsolódó kéthavi díjat tartalmazó számla összege 1471 forint, melyet helyesen, a hatályos jogszabályoknak megfelelően készítettünk el és juttatunk el a panaszoshoz.

Nincs többletköltség

– A számla egy 1470 forintos túlfizetésre vonatkozó elszámolást is tartalmaz, ebből adódik az egyforintos elszámolási különbözet, vagyis az ügyfél által reklamált egy forint összegű csekk, melyet természetesen nem kérünk befizetni. Az elmondottakhoz csak annyit, hogy a csekk előállítása nem okoz társaságunknak többletköltséget, csakhogy a számlát kötelező elkészítenünk, melyhez a csekk is hozzátartozik – adott tájékoztatást Pampuch Józsefné, értékesítési osztályvezető.

KMMátészalka.
SZON.HU

További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés