Teljesen leégett egy ház Uszkán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Teljesen leégett egy ház Uszkán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotó: katasztófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. május 7-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház hétfőn délután Uszkán, a Fő utcában. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a tüzet feltehetően elektromos zárlat okozhatta. A ház lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Húsz köbméter letermelt farönk égett hétfőn délelőtt Sényő és Nyírpazony között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Kitermelt akácfa kapott lángra Nyírbogát külterületén, a nyírbátori hivatásos tűzoltók egy gyors sugárral avatkoztak be. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Vasúti talpfák izzottak hétfőn délután az újfehértói vasútállomáson. A város önkormányzati tűzoltói puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

Több helyen a száraz fű kapott lángra hétfőn napközben Szabolcs–Szatmár-Bereg megyében. Petneháza és Laskod között ötszáz méter hosszan az árokparton gyulladt meg az aljnövényzet, a baktalórántházi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseménynél még Dombrádon, a temető mögötti területen kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kerékpárútra borult egy nyolcméteres nyárfa hétfőn délután Nyírcsászári és Nyírbátor között. A nyírbátori hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Hasonló eseménynél avatkoztak be a mátészalkai hivatásos tűzoltók is Ököritófülpösön, a Kossuth utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Nyírbátor.
SZON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés