Több szabadtéri tűzesethez is riasztották kedden a tűzoltókat – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. szeptember 11-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


A vasúti töltés mentén nyolcszáz méter hosszan gyulladt meg a száraz aljnövényzet kedden délután Tiszabezdéden, az Arany János utca közelében. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendők segítségével oltották el a lángokat. Öthektáros területen foltokban a száraz fű és vágástéri hulladék gyulladt meg a délutáni órákban Nyírbátor és Nyírbogát között. A nyírbátori és a mátészalkai hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Szintén ekkora területen kellett a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltóknak beavatkozniuk Kótaj külterületén, a Kert utca közelében, ahol öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével határolták körbe a területet, majd oltották el a lángokat. Hasonló eseményeknél kellett még a tűzoltóknak beavatkozniuk Tuzséron, a Dózsa György utcában és Ibrány külterületén is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Vasúti fénysorompónak ütközött kedden délután egy személygépkocsi Tiszavasváriban, a Nánási úti átjáróban. A balesetben ketten sérültek meg. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Munkavégzés közben vágtak át egy lakossági gázvezetéket kedden délelőtt Ópályiban, a Rajk László utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a sérült vezetéket elszorították és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A mátészalkai iparbiztonsági felügyelő káreseti helyszíni szemlét végzett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés