Véget ért a téli szünet, újult erővel ültek be az iskolapadba a diákok

Véget ért a téli szünet, újult erővel ültek be az iskolapadba a diákok
© Fotó: Sipeki Péter
Nyírbogát, Nyíregyháza – A tanulók teljes erőbedobással dolgoznak azért, hogy jó jegyek kerüljenek a félévi bizonyítványukba.


Megyénk legtöbb oktatási intézményében már véget ért a téli szünet, újra katedrára álltak a pedagógusok és iskolapadba ültek a diákok. A gyermekek, szülők és a tanárok célja közös: a lehető legjobb tanulmányi eredményekkel zárni a félévet, ami a továbbtanulás előtt álló általános és középiskolások szempontjából különösen fontos.

Szombatonként is lesz tanítás

A nagy múltra visszatekintő nyírbogáti Vántus István Általános Iskolában csütörtökön tartották az új év első tanítási napját. A diákok komolyan vették a „behívót”, hiszen a több mint kétszázhúsz fős létszámból mindössze néhányan hiányoztak.

– Ahogyan az lenni szokott, a gyerekek ezúttal is kipihenten, ugyanakkor felkészülten, tettre készen érkeztek az iskolába a téli szünet után. A folyosókon örömmel újságolták el egymásnak, illetve tanáraiknak, milyen ajándékokkal és élményekkel gazdagodtak az ünnepek alatt. A kollégáimmal egyetemben arra buzdítottam minden diákot, hogy teljes erőbedobással dolgozzanak azért, hogy jó jegyek kerüljenek a félévi bizonyítványukba – mondta el lapunk érdeklődésére Száva Erika intézményvezető.

Hozzátette: a Vántus-iskola óriási infrastrukturális megújulás elé néz, hiszen 837 millió forintot nyertek belső felújításokra, egy új szárny létrehozására, amelyben természettudományi labor működik majd, valamint az udvar rendbe tételére. – A márciustól kezdődő munkálatok kissé felborítják a megszokott rendet, de ennyi áldozatot szülő, tanár és diák is örömmel vállal a jó cél érdekében: a tanórák egy részét az ifjúsági házban, illetve a közeli tanyán lévő, felújított „régi” iskola-óvodaépületben fogjuk megtartani, és jó pár alkalommal szombatonként is tanítási napot hirdetünk majd. A nagyközség önkormányzata, miként fenntartónk, a Mátészalkai Tankerületi Központ, szerencsére mindenben mellettünk áll és segít minket, amiért hálásak vagyunk – fogalmazott az intézményvezető.

Szinte teljes a létszám

A nyíregyházi Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is becsengettek csütörtök reggel. Kocsis Zsolt igazgatóhelyettes ottjártunkkor elmondta: a hiányzók száma elenyésző, a tanítás szinte teljes létszámmal indult az új évben.

PINyírbátor.
SZON.HU


hirdetés