Lehozzák nekünk a csillagokat

Halász Judit dupla koncertet ad a Váci Mihály Kulturális Központban októberben
Halász Judit dupla koncertet ad a Váci Mihály Kulturális Központban októberben
Nyíregyháza – A Váci Mihály Kulturális Központban most kezdődő programsorozatban lehozzák a nézőknek a csillagokat.


Még hogy az ősz egyhangú és unalmas! A Váci Mihály Kulturális Központ kínálata színes kavalkádot hoz az előttünk álló hónapok mindennapjaiba: koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat és olyan neves előadókat, mint Halász Judit, Kern András, Jordán Tamás, Molnár Piroska, Udvaros Dorottya, Hernádi Judit, Bödőcs Tibor vagy a Csík zenekar. Folytatódik a Lehozzuk önnek a csillagokat sorozat, mint ahogy jól ismert, népszerű programokkal is találkozhatnak a Nyíregyházán élők vagy a megyeszékhelyre látogatók.

Mindenkihez elér a kultúra

A kínálatról tartott hétfői sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere azt mondta, egyértelműen látható, hogy az intézmény évről évre magasabbra teszi a mércét, ennek pedig kézzel fogható eredményeként folyamatosan nő a ház szolgáltatásait igénybe vevők száma.

– A központhoz tartozó telephelyeken is emelkedik a látogatószám, ami összefügg a fejlesztésekkel, beruházásokkal: megújult vagy az előtt áll a butykai, az alvégesi és a kertvárosi művelődési ház, mint ahogy a Kölyökvár is. A legtöbb nézőt, hallgatót persze a központ vonzza, de ez természetes is, hiszen itt minden feltétel – technikai és humánerőforrás – adott ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalú zenei és színházi előadásokat mutassák be. A kínálatot végignézve annak örülök a legjobban, hogy a kultúra áramlása mindenkihez elér: az egészen pici gyerekektől az idősekig minden korosztály talál majd magának programot – mondta az alpolgármester.

Mészáros Szilárd, a központ igazgatója a részletekről szólva azt mondta, a céljuk továbbra is az, hogy minőségi kultúrát kínáljanak a hozzájuk betérőknek, mert az utóbbi évek látogatószámának folyamatos növekedése azt jelzi: van erre igény. – Legyen szó zenéről vagy színházról, a saját területük legkiválóbb képviselői érkeznek Nyíregyházára a tavaszig tartó sorozatban.

– Október 5-én egy régi vágyunk válik valóra azzal, hogy nálunk ad koncertet a Csík zenekar, 20-án pedig dupla koncerttel örvendezteti meg a kicsiket és szüleiket Halász Judit, míg a két koncert között a Veres1 Színház társulata várja a színházkedvelőket. Novemberben a Zenthe Ferenc színház a Függönyt fel című darabbal érkezik, januárban a híres Márai-művet mutatja be a József Attila Színház társulata: A gyertyák csonkig égnek két főszerepét Rékasi Károly és Nemcsák Károly alakítják. Ezt két Orlai Produkció követi: a Valódi hamisítvány, benne Kern Andrással és Hernádi Judittal, majd az Őszi szo­náta Udvaros Dorottyával, de a sorozat záródarabja is egy igazi kulturális csemege lesz: a Romance.com-ban Jordán Tamás és Molnár Piroska brillíroznak.

Nóta, operett, filmzenék

A kiállítások sorában lesz gobelin, festmény, baba, érme, csipke és beregi szőttes, de foltvarró és üvegfestő művész is bemutatkozik, és az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan ismét láthatóak lesznek az év legjobb természetfotói. Előadást tart Bödőcs Tibor, Csernus Imre és Puzsér Róbert, adventi koncertet ad Dolhai Attila és Janza Kata, lesz nótaest, és évbúcsúztató operettgála is, márciusban pedig filmzenéket játszik a Princess. Folytatódnak a már évek óta közkedvelt sorozatok, így ezúttal is elindul a szépkorúak akadémiája, megrendezzük a magyar népmese napját, a LIKE tehetségkutató versenyt és a gyerekek körében népszerű vasárnapi matinék sem maradnak el.

SZANyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés