Megelőzés, szűrés, gyógyítás

Az alhasi fájdalom a méhnyakrák egyik figyelmeztető jele lehet
Az alhasi fájdalom a méhnyakrák egyik figyelmeztető jele lehet
Nyíregyháza – Bemutatkozik a Nyíregyházi Mályvapont is, melynek fő tevékenysége a méhnyakrák megelőzése.


Az Európai Méh­nyakrák Megelőzési Hét keretében rendezik meg a Nők egészsége határok nélkül című tanácskozást február elsején a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán (Sóstói út 2-4.).

A rendezvényen 9 órától egy klubszerű foglalkozás kezdődik „Fiatalok a méhnyakrákos nők gyógyulásáért” címmel, ahol a résztvevők kötetlenül beszélgetnek a méhnyakrák megelőzéséről és a méhnyakrákkal diagnosztizált nők segítésének lehetőségeiről.

A programhoz csatlakozott a Nyíregyházi Leány és Nőegylet Egyesület is, s a klubfoglalkozáson gyöngykarkötőket fűznek, mályvavirágokat horgolnak. Az elkészült karkötőket a Jósa András Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán fekvő betegeknek ajánlják fel, hogy ezt viselve érezzék a támogatást, erősítsék a gyógyulásba vetett hitüket. Bemutatkozik a Nyíregyházi Mályvapont is, melynek fő tevékenysége a méhnyakrák megelőzése, a méhnyakrákkal diagnosztizált nők további segítése a gyógyuláshoz vezető úton.

Megtanítják az önvizsgálatot
A 13 órakor kezdődő szakmai programban szakmai előadásokat hallhatnak a jelenlévők a betegséggel és annak megelőzésével kapcsolatban, lehetőség lesz a helyszínen egészségi állapotfelmérésre és szűrésre, valamint az emlő önvizsgálatát is megtanítják az érdeklődőknek.

KMNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés