Tele persely „Misi Mikulástól”

By cziffraandi
Tele persely „Misi Mikulástól”
Tele persely „Misi Mikulástól”
Nyíregyháza, Pátroha – A közelmúltban hírt adtunk arrról, hogy a Pátrohán élő Danku Zsoltot háromhetesen már újra kellett éleszteniük az orvosoknak, s ez hathetes korában is megismétlődött. A szülei a debreceni klinikára hordták a kisfiút, ahol kiderült, hogy reflux betegsége van.

Hatszor volt tüdőgyulladása, így 10 hónaposan felkerült Budapestre az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára. A szülők ott szembesültek azzal a ténnyel, hogy gyermekük állapota nehezen diagnosztizálható, ezért Bécsbe utaztak a 15 hónapos Zsolttal, ahol megállapították, hogy hiányzik a hasfalhártya, ami a belső szerveket tartaná. Az orvosok szerint hashártya beépítésére lenne szükség, de ezt csak külföldön tudják elvégezni.

Danku Ferencné levelét olvasta az Újfehértón élő közismert sportember, Csukrán Mihály is, aki egy perselyt készített, s környezetében gyűjtést rendezett a család megsegítésére. Az összegyűjtött adományt kedden adta át a szerkesztőségünkben a pátrohai kisfiúnak. „Misi Mikulás” nemcsak a persellyel érkezett, hanem hozott Zsoltnak játékot és édességet is.

A kisfiút elkísérő édesanyát arról kérdeztük, milyen jelenleg Zsolt állapota.

– Kívülről nem látszik semmi, ugyanolyan életet él, mint a többi hétéves gyermek. Rendszeresen járt óvodába, illetve most már iskolába, csak akkor hiányzik, ha vizsgálatra kell mennie. Az SOS Alapítvány segítségével december 8-án utazunk egy bécsi magánklinikára, ahol ismét alaposan megvizsgálják, s majd utána döntenek arrról, hogyan tovább. Az biztos, hogy meg kell majd műteni, arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy mikor. Van olyan vélemény, hogy minél hamarabb műteni kellene, mások szerint meg 10 éves koráig várjunk a beavatkozással.

A további részletek a 2013. december 4-i Kelet-Magyarországban olvashatóak.Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés