Konyhát és ebédlőt avattak Nyírbélteken

Az épületet megszentelték és megáldották a történelmi egyházak képviselői is
Az épületet megszentelték és megáldották a történelmi egyházak képviselői is - © Fotó: Magánarchívum
Nyírbéltek – A Gyöngyszem Óvoda konyhája és ebédlője kormányzati támogatással újult meg.

– Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az intézmények zavartalan és színvonalas működésére. Nagyon fontos volt az óvoda működtetésében lévő főzőkonyha és ebédlő felújítása, hiszen Nyírbéltek és Ömböly óvodás, iskolás gyermekeinek, valamint a szociális és a vendégétkeztetésben résztvevőknek az ellátását szolgálja – mondta a 42 millió forintos beruházással megújult 600 adagos konyha és ebédlő átadásán Bagdi Sándor nyírbélteki polgármester.

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője az elért fejlesztések fontosságáról szólt, kiemelte: a településre az önkormányzat, egyesületek, alapítványok kilenc sikeres pályázata révén több, mint 700 millió forintnyi fejlesztés érkezett, illetve érkezik, míg négy cég 500 millió forintot fordíthat kapacitásbővítésre.– Összességében 1,2 milliárd forinttal segíti a kormány Nyírbéltek fejlesztését – mondta, majd beszédében hangsúlyozta a közösség összetartó erejét.

– Nagyon fontos, hogy a gyerekek korszerű, jól felszerelt konyhában készült egészséges ételeket kapjanak. Az élelmiszerek minősége, a táplálék összetétele, az ételek elkészítésének módja a táplálkozás rendszeressége, mind-mind olyan tényezők, amelyek a gyermekek életminőségben meghatározó szerepet játszanak. Az egészséges táplálkozáshoz az óvoda konyháján minden feltétel adott – mondta Zelenák Béláné óvodavezető.

KMVásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés