“A fiúknak nem mondhatom, hogy kikapni megyünk”

“A fiúknak nem mondhatom, hogy kikapni megyünk”
© Illusztráció: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A bajnokcsapat a sereghajtónál vendégeskedik, szomszédvári és szatmári rangadó.

Fogynak a fordulók de még van pár kör hátra a labdarúgó Tiszántúli Takarék megyei I. osztályból. Az már bizonyos, hogy a bajnoki arany a sényői csapat tagjainak nyakába kerül, hiszen a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül zárnak az élen.

A közönség is példás

A sényői foci veretes könyvébe szép fejezetként kerül be ez a bajnoki szezon. A Magyar Kupában kivágta a rezet a Sándor Tamás dirigálta együttes, a megyebeli csapatok közül a legtovább jutott és megnyerte az Amatőr Kupát. Aztán jött a bajnoki cím. Nagyon egyben van most minden Sényőn.

– Valóban így van – kezdte érdeklődésünkre Pehely Zoltán sényői polgármester.

– Eddig csupa szép és jó minden, az NB II.-be jutásunk után, ami ’95-ben volt; ez a legnagyobb sikere az egye­sületnek. Elsősorban összejött egy olyan ­szponzori gárda, amely összehozott egy remek legénységet – ­kijelenthetjük, hogy Sándor Tamás személyében egy kiváló edzővel. Ráadásul a játékosok igazi csapatot is ­alkotnak. Ez a három tényező a lényeg, és most már nyugodtan hozzávehetjük negyediknek a közönséget is. A kupadöntőre több mint kétszázan kísérték el az együttest.

– Igaz, a bajnoki arany már biztos, ám a még hátra lévő mérkőzéseken is úgy fognak küzdeni a játékosok, ahogyan eddig. Minden bizonnyal olyanok is szerepet kapnak, akik korábban kevesebbet ­játszottak, de legalább bizonyíthatják, hogy ők is ott lettek volna a gáton, ha a szükség úgy hozza. És még nincs vége, hiszen nagyon várjuk a júniusi osztályozót, azon szeretnénk megkoronázni az eddigi sikereket – így Pehely Zoltán

Gyarmaton az ecsediek

A sényőiek vasárnap a sereghajtó Kótaj vendégei lesznek. Szomszédvári rangadón a mándokiak a tuzséri alakulatot fogadják, remélhetőleg sok néző előtt. Szatmári csapatok csapnak majd össze Fehérgyarmaton és a vásárosnaményiak nyírgyulaji vendégjátéka is izgalmasnak ígérkezik. ML

26. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetõi várakozások
Szombat

Dombrád (13.)-Baktalórántháza (10.)

Tóth János, dombrádi edző: – Számunkra csak a győzelem az elfogadható a kiesés elkerüléséért. Ehhez ugyanolyan hozzáállásra van szükség mint amilyen kedden volt.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Remélem, a megkezdett sorozatot folytatni tudjuk a jó játékerőt képviselő dombrádiak ellen.

Tarpa (9.)-Tiszavasvári (8.)

Rozman Sándor, tarpai játékos-edző: – Nagyon jó formában lévő ellenfelet fogadunk, ennek megfelelően fogunk készülni a mérkőzésre. Százszázalékos teljesítményt szeretnénk nyújtani és győzni. Csak a három pont az elfogadható.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az utóbbi hetek eredményes játékát szeretnénk folytatni, amit csak fegyelmezett csapatjátékkal érhetünk el.

Nyírgyulaj (2.)-Vásárosnamény (5.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Célunk elérése érdekében minden pontra szükségünk van, hazai pályán nem is lehet más célunk, csak a győzelem.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – A Nyírgyulaj játékerejét nagyon jól bizonyítja, hogy két fronton is kimagasló eredményt produkált, így a hazaiak a mérkőzés esélyesei. Viszont a fiúknak nem mondhatom, hogy kikapni megyünk, így aztán szeretnénk a számunkra minél jobb eredményt elérni.

Mátészalka(14.)-Nagyhalász (3.)

Marius Botan, mátészalkai edző: – Mivel Tuzséron nem sikerült nyernünk, nagyon fontos lenne itthon tartani a három pontot. Ezért mindent meg is fogunk tenni.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – A fáradtság ellenére mindent megteszünk, hogy győzelemmel zárjuk a ­hétvégét. Ellenfelünknek is nagy szüksége van a pontokra, így nehéz mérkőzésre számítok.

Mándok (4.)-Tuzsér (11.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Szomszédvári rangadó vár ránk, bízom benne, hogy minden játékosom maximálisan felkészül és komolyan is veszi ezt a mérkőzést.

Antal István, tuzséri edző: – Igyekszünk maximálisan felkészülni a Mándokból, és remélem egy izgalmas mérkőzést játszunk sok néző előtt.

Vasárnap

Kótaj (16.)-Sényő (1.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Az esélytelenek nyugalmával készülünk, gratulálok a Sényőnek a bajnoki címhez, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára.

Sándor Tamás, sényői edző: – Bízom benne hogy ez olyan mérkőzés lesz, amelyen tudunk gyakorolni olyanokat, amiket az osztályozón majd hasznosíthatunk. Nem lesz egyszerű, biztosan nem fogják olcsón adni a bőrüket a kótajiak. De nem játszhatjuk el a presztizsünket.

Rakamaz (15.)-Balkány (7.)

Posta Sándor, rakamazi edző: – A hazai pálya ellenére nem mi vagyunk az esélyesek, de mindenképpen pontot, vagy pontokat kell szereznünk, hogy ne essünk ki.

Mirgai László, balkányi edző: – A halászi és gyulaji meccs után csak azt tudom mondani, ha úgy játszunk, mint ezen a két mérkőzésen játékban és akaratban, és a helyzeteinket jobban kihasználjuk, akkor lehet esélyünk Rakamazon is. A sérülések és eltiltás miatt hat hiányzóból csak egy tér vissza. Ennek ellenére pozitívan állunk a mérkőzéshez, mert jó a hangulat.

Fehérgyarmat (12.)-Nagyecsed (6.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Kétségtelen, hogy nem a legrózsásabb a helyzetünk de szeretném kihangsúlyozni a dombrádi mondandómat: aki temetni akarja a csapatot, az a koszorú árából vegyen magának egy fagyit. Remélem a csapat még ilyen megfogyatkozva is megmutatja a karakterért a hétvégén és az összes további mérkőzésen.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Szatmári rangadó mindig háromesélyes; igaz, hogy a hazaiak izgulhatnak jobban, mi nyugodtabban készülhetünk, ami minket fog igazolni.Záhony.
SZON.HU


hirdetés