Átadták a Tiszaszentmártonnál elfogott afgán határsértőket az ukrán hatóságoknak

Akt.:
Átadták a Tiszaszentmártonnál elfogott afgán határsértőket az ukrán hatóságoknak
© Fotó: police.hu
Tiszaszentmárton – A külföldiek illegálisan, a Tisza folyón át léptek be Magyarország területére.

A Záhonyi Rendőrkapitányság, a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai összehangolt intézkedés keretében fogtak el 12 külföldi határsértőt, köztük nyolc férfit, három nőt és egy gyereket Tiszaszentmártonban, illetve a csoporttól elszakadt két főt a Tisza folyó partjainál 2018. május 9-én.

Az eljárás adatai alapján a magukat afgán állampolgárnak valló külföldiek Ukrajnából érkeztek Magyarország területére illegálisan a Tisza folyón át, összekötött úszógumik segítségével. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az afgán állampolgárokat a lefolytatott idegenrendészeti eljárást követően a rendőrség kiutasította Magyarországról és a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2018. május 10-én hajnalban átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Tiszaszentmárton - A külföldiek a Tisza folyón keltek át illegálisan úszógumikkal. Két embert elsodort a folyó, később az egyenruhások találtak rájuk. A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak tíz külföldi határsértőt, köztük hét férfit és három nőt 2018. május 9-én 5 óra 30 perckor Tiszas...Záhony.
SZON.HU


hirdetés